"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


Νου-Δο ΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΙΚΟ - ΔΙΕΘΝΗ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΑ ΣΟΥΡΓΕΛΑ: Περί αμίλητου μπουχέσα...



✔️Μουγγός όταν υπογραφόταν η Συνθήκη των Πρεσπών και ο κόσμος κατέβαινε στα συλλαλητήρια. Αυτός ο Μακεδόνας ...


✔️Μουγγός όταν ο κάθε τυχάρπαστος ψεκασμένος υπουργός του Τσίπρα (Παπακώστα, Καμμένος κ.ά.) δηλώνει ότι εκπροσωπεί αυθεντικά τον Καραμανλισμό και τον ίδιο προσωπικά ...
 

✔️Μουγγός όταν πρώην στενοί του συνεργάτες επιτίθενται προσωπικά στο Μητσοτάκη ή πλέκουν το εγκώμιο του Αλέκση ...
 

✔️Μουγγός όταν το τελευταίο διάστημα Συριζαίοι περιδιαβαίνουν τα κανάλια και μιλούν αυτοί (!) για τον καραμανλισμό και πόσο έχει απομακρυνθεί η ΝΔ από τις ρίζες της ...
 

✔️Μουγγός ό,τι και αν συμβαίνει σε αυτήν τη χώρα, διαρρέοντας μισόλογα Πυθίας μόνο μέσω ... "κύκλων"!
 

Αν ο Κώστας Καραμανλής έχει πάρει όρκους σιωπής και θέλει π.χ. να μονάσει ή να αποσυρθεί από τα εγκόσμια και να εγκλειστεί στην αγαπημένη του ταβέρνα, είναι απόλυτο δικαίωμά του να το κάνει.
 

Δεν είναι, όμως, δικαίωμά του να πληρώνεται αδρά από τον Έλληνα φορολογούμενο ως μέλος του Κοινοβουλίου, με μόνη δραστηριότητα το κwλοβάρεμα και το περιδρόμιασμα.
 

Αν έχει τη διάθεση να παραμείνει δραστήριος (και εκτός κέντρων εστίασης) και να ενεργοποιηθεί για να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως π.χ. κάνει ο Σαμαράς, να την ξαναδούμε την υπόθεσή του. Αλλιώς...

 ας μας αδειάσει τη γωνιά!
 

Ας πάρει την παχυλή συνταξούλα του και ας αποσυρθεί στο βουδιστικό απομονωτήριο της Ραφήνας και τις γύρω ταβέρνες (όσες διασώθηκαν από την πύρινη λαίλαπα).
 

Μια φορά έκανε δημόσια εμφάνιση το τρέχον έτος - όταν πήγε με περιβολή πικ-νικ να επιθεωρήσει φαντάρους κάπου στα σύνορα - και γέλαγε κάθε πικραμένος.
 

Ξέρω ότι θα δυσαρεστήσω αρκετούς αναγνώστες, γιατί είναι το σκληρότερο άρθρο που έχω γράψει για τον αργόσχολο και σιωπηλό υποστηρικτή του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά η κατάσταση μαζί του πραγματικά δεν πάει άλλο.


Δεν υπάρχουν σχόλια: