"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΑΝΕΛέητη ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΗ ΒΑΛΚΑΝΙΚΗ ΚΟΛΟΜΒΙΑ: Μπάχαλο παντού

Ο πρωθυπουργός είχε δεσμευθεί ότι θα έφερνε την εξυγίανση στο ποδόσφαιρο και ότι τα πρωταθλήματα δεν θα κρίνονταν στα δικαστήρια.


Oπως χαρακτηριστικά έλεγε, «η κάθαρση στο ποδόσφαιρο αποτελεί μια από τις προτεραιότητες της κυβέρνησης. Το κράτος και το παρακράτος των τραμπουκισμών και των εκβιασμών δεν ακουμπάει σε εμάς. Δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω στη δεδομένη απόφασή μας να υπάρξει ένα νομοθετικό πλαίσιο και κανόνες σε αυτό τον τόπο».


Οι σκηνές φαρ ουέστ που εκτυλίχθηκαν το βράδυ της Κυριακής στο γήπεδο της Τούμπας εκθέτουν πολλαπλώς τον κ. Τσίπρα, ο οποίος θέλησε επί των ημερών της διακυβέρνησής του να δημιουργήσει ένα νέο σύστημα διαπλοκής.


Oλοι θυμόμαστε τα περιβόητα βοσκοτόπια του κ. Καλογρίτσα, στον διαγωνισμό του κ. Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες, αλλά και τον ρόλο που διαδραμάτισε τότε ο κ. Σαββίδης, ο οποίος δεν έχει κρύψει την απόλυτη στήριξή του στον πρωθυπουργό.


Τα τελευταία 24ωρα όλο αυτό το σύστημα εξουσίας αποκαλύφθηκε πλήρως, εκθέτοντας το Μέγαρο Μαξίμου. Eνας κουμπουροφόρος πρόεδρος ΠΑΕ, ο οποίος πριν από λίγες ημέρες είχε ευνοηθεί σκανδαλωδώς από μια απόφαση της επιτροπής εφέσεων που επέστρεφε στην ομάδα του τρεις βαθμούς που της είχαν αφαιρεθεί για τα γνωστά επεισόδια, εισέβαλε στον αγωνιστικό χώρο κινούμενος με απειλητικές διαθέσεις κατά του διαιτητή. Διασύροντας έτσι τη χώρα μας διεθνώς, καθώς οι εικόνες αυτές μεταδόθηκαν και από τα ξένα μέσα ενημέρωσης.


Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ βεβαίως δεν πρωτοτυπεί, καθώς έχει αποτύχει παντού. Από την οικονομία, την καθημερινότητα του πολίτη και τα εθνικά θέματα, μέχρι τη δημόσια ασφάλεια και το ποδόσφαιρο, σε όλους τους τομείς υλοποίησης πολιτικών, η μπαχαλοποίηση είναι το στοιχείο που κυριαρχεί. Και αυτό, όχι μόνο γιατί οι επιλογές της είναι λανθασμένες. Αλλά και γιατί...



 λειτουργεί με διαπλεκόμενα κριτήρια, προσπαθώντας να διαμορφώσει συγκεκριμένα συστήματα εξουσίας και να δημιουργήσει ευνοημένους και αδικημένους.


Τώρα, με την απόφαση για διακοπή του πρωταθλήματος, υποτίθεται ότι επιδιώκουν να «εξυγιάνουν» και πάλι το ποδόσφαιρο. Στην πραγματικότητα όμως αυτό που θέλουν να πετύχουν είναι να συγκαλύψουν τα αίσχη της Τούμπας, γενικεύοντας με ισοπεδωτικό τρόπο το πρόβλημα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: