"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΔΙΕΘΝΗ - ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ: Ενας Γάλλος ήρωας, σύμβολο της Ευρώπης

Σε μια εποχή ραγδαίας, ανεξέλεγκτης παρακμής της Δύσης, όπου ο άθεος και εγωιστικός λιμπεραλισμός, το κατοπτρικό είδωλο του μαρξισμού, έχει αφαιρέσει τον μύθο και τον ηρωισμό από την κοινωνία, βρέθηκε ένα ιπποτικό πρότυπο, ένας τηρητής του νόμου, για να προσφέρει τη ζωή του ως αντάλλαγμα για τη ζωή μιας γυναίκας και για τον φρονηματισμό της πατρίδας του αλλά και ολόκληρης της γηραιάς ηπείρου.



«Ο 44χρονος αντισυνταγματάρχης Αρνό Μπελτράμ, ο οποίος “έπεσε ως ήρωας”, σύμφωνα με τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, προκαλεί συγκίνηση παγκοσμίως με την αυτοθυσία του» έγραψε η «δημοκρατία».



Ο Αρνό Μπελτράμ προσέφερε τον εαυτό του ως όμηρο στον μουσουλμάνο τρομοκράτη που είχε εισβάλει σε σούπερ μάρκετ και μετά την ομηρία του τραυματίστηκε πολύ σοβαρά.



Ενώ ψυχορραγούσε στο νοσοκομείο, κατάφερε, λίγο πριν από το τέλος, να παντρευτεί με θρησκευτική τελετή τη γυναίκα του Μαριέλ, την οποία είχε γνωρίσει κατά τη διάρκεια μιας ξενάγησης σε μοναστήρι στη Γαλλία το 2016.



Ο Αρνό Μπελτράμ δεν ήταν ένας τυχαίος άνθρωπος, ένας από τους πολλούς που εμφανίζονται και χάνονται χωρίς να αφήσουν αισθητά σημάδια του περάσματός τους. Ηταν γηγενής Γάλλος, χριστιανός, αστυνομικός, γαλουχημένος με τις παραδοσιακές αξίες του καθήκοντος, της αγαθοεργίας, της γενναιότητας, της σωφροσύνης και της δικαιοσύνης. Με τις πράξεις του απέδειξε ότι αυτά για τα οποία έζησε άξιζαν τόσο ώστε να θυσιαστεί υπερασπίζοντάς τα.



Η μεγαλειώδης πράξη του, φυσικά, δεν έτυχε της δέουσας προβολής από τα ΜΜΕ, τα περισσότερα εκ των οποίων δεν προβάλλουν ειδήσεις και δεν αναδεικνύουν διάφορες πτυχές των ζητημάτων που απασχολούν τις κοινωνίες, αλλά λειτουργούν σαν μολυσματικές εστίες εξασθενημένων πνευμάτων, σαν ψυχικοί κοπρώνες που εξυπηρετούν σκοτεινά συμφέροντα.



Ο αντισυνταγματάρχης Αρνό Μπελτράμ είναι τόσο όμοιος αλλά και τόσο διαφορετικός από εμάς... Σαν τις πτυχές του εαυτού μας που λησμονήσαμε επειδή υποκύψαμε στο κακό για να μην έρθει το... χειρότερο. Κι επειδή το δεχτήκαμε αυτό, θα...

 έρθει τελικά αυτό που θέλαμε εξαρχής να αποφύγουμε.



Ο αντισυνταγματάρχης Αρνό Μπελτράμ είναι η Ευρώπη των αξιών.



Editorial της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: