"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΥΠΑΡΚΤΟΣ ΣΥΡΙΖΟΣΟΥΡΓΕΛΑΡΟΠΛΗΚΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ: Το Μπουρδέλο στο Διάστημα (12 λογότυπα για τον Ελληνικό Διαστημικό Οργανισμό) Είναι κρίμα αυτή η κωμωδία να περιορίζεται στα στενά όρια του πλανήτη μας



Με τεράστια συγκίνηση παρακολούθησα τον Νικόλα τον Παππακό να αποκαλύπτει το λογότυπο του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού. Η Ελλάδα στο διάστημα είναι ένα όνειρο πολλών ετών και πολλών Ελλήνων καθώς είναι κρίμα αυτή η κωμωδία να περιορίζεται στα στενά όρια του πλανήτη μας.


Μια χώρα που δεν μπορεί να βγάλει συντάξεις στην ώρα της, που δεν μπορεί να λειτουργήσει την πλατφόρμα αιτήσεων για το πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ’ οίκον», που δεν μπορεί να βάλει σε λειτουργία το σύστημα των ηλεκτρονικών εισιτηρίων στο μετρό, έχει σίγουρα πολλά να προσφέρει στη διαστημική περιπέτεια της ανθρωπότητας.



Δυστυχώς το λογότυπο το οποίο θα συνοδεύσει το ελληνικό διαστημικό ταξίδι είναι πιο ανέμπνευστο κι από το λόγοτυπο του ΚΙΝ.ΑΛ και κυρίως, δεν αποτυπώνει την ελληνική ταυτότητα με τον τρόπο που της αξίζει. 


Μπορεί ο ηλιακός θερμοσίφωνας να είναι κάτι αρκετά ελληνικό αλλά δεν είναι και η πιο αντιπροσωπευτικό σύμβολο της ωραίας μας χώρας.  



Ευτυχώς, είμαι εδώ για να προτείνω όχι μια, όχι δύο, όχι τρεις, αλλά ΔΩΔΕΚΑ εναλλακτικές λύσεις προκειμένου το ελληνικό διαστημικό ταξίδι να αφήσει ένα αποτύπωμα που να μπορεί να μας κάνει όλους περήφανους. Ένα αποτύπωμα που θα φωνάζει ΕΛΛΑΔΑ!!!11!!!!11! σε όλο το σύμπαν.



1. Λογότυπο με το πιο σημαντική προσφορά της σύγχρονης Ελλάδας στον παγκόσμιο πολιτισμό.

2. Λογότυπο-αναφορά στις αθλητικές αρετές των Ελλήνων. Του λαού που επινόησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες.


3. Λογότυπο για να περνά η ώρα στο απέραντο του διαστήματος.
4. Λογότυπο με κάτι πιο ελληνικό κι απ’ την ελληνική σημαία.
5. Λογότυπο που θυμίζει πως Ελλάδα σημαίνει Ορθοδοξία.

6. Λογότυπο με τον πρώτο Έλληνα αστροναύτη.
7. Λογότυπο αναφορά στον Αραούχο.
8. Λογότυπο που να γίνεται αντιληπτό ως ελληνικό από όλους τους ξένους.
9. Λογότυπο με τον πιο δημοφιλή ελληνικό χαιρετισμό. Γιατί και στο διάστημα θα πάμε ειρηνικά.
10. Λογότυπο για...

 να φυλάει τους αστροναύτες μας.
11. Λογότυπο για να μην πιάνει τους αστροναύτες μας το κακό το μάτι.
12. Λογότυπο με καθαρά διακοσμητικό (αλλά πάντα βαθιά ελληνικό) χαρακτήρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: