"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΟΞΕΦΤΙΛΑΡΑΔΙΚΟ: Κατώτεροι των περιστάσεων

Κοινή αίσθηση είναι ότι η Ελλάδα επί κυβέρνησης Τσίπρα έχει εισέλθει σε μια πορεία οπισθοδρόμησης. 


Στην οικονομία, οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. παρέλαβαν τη χώρα με ρυθμό ανάπτυξης 0,7%, που ήταν από τους υψηλότερους στην Ευρωπαϊκή Ενωση για το τέταρτο τρίμηνο του 2014, και σήμερα η Ελλάδα, ύστερα από μια διετία και πλέον ύφεσης, βρίσκεται στην τελευταία θέση σε όλη την ευρωζώνη.

 
ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ Διοίκηση, η κυβέρνηση ξηλώνει τις μεταρρυθμίσεις που έχουν γίνει, μεταθέτει την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων κατ’ απαίτηση της ΑΔΕΔΥ και καταργεί εντελώς την αντίστοιχη διαδικασία για δασκάλους και καθηγητές με νόμο του Γαβρόγλου. Ομως, την ίδια ώρα, προχωρά σε μαζικές προσλήψεις ημετέρων, μονιμοποιήσεις χιλιάδων συμβασιούχων και τοποθετήσεις εκλεκτών του συστήματος σε θέσεις-κλειδιά του στενού και ευρύτερου δημόσιου τομέα.

 
ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ δηλαδή να αλώσει το κράτος και να υποθηκεύσει, σε ένα βαθμό, την ελευθερία κινήσεων της επόμενης κυβέρνησης, όπως φάνηκε και από τον κομματικό διορισμό του επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής.

 
ΚΑΙ ΣΤΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ θέματα, η κυβέρνηση βαθμολογείται κάτω από τη βάση. Η επιπόλαιη αντιμετώπιση του μεταναστευτικού το 2015, όταν η κυβέρνηση άνοιξε τις πύλες εξ ανατολών και ο πρωθυπουργός δήλωνε ότι δεν υπάρχουν θαλάσσια σύνορα, είχε ως αποτέλεσμα να περάσουν στη χώρα μας εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες, οι οποίοι, αφού λιάζονταν, κατά την έκφραση της Τ. Χριστοδουλοπούλου, έφευγαν για τη Δυτική Ευρώπη, προκαλώντας ντόμινο αλλαγών, με θύμα και πάλι την Ελλάδα.

 
Η ΕΞΑΡΣΗ του μεταναστευτικού στην Ευρώπη ανέβασε τις ακροδεξιές δυνάμεις και μετέτρεψε σε ρυθμιστή τον Ερντογάν, που κρατά τα κλειδιά των μεταναστευτικών ροών ανοιγοκλείνοντας τις πόρτες στα κυκλώματα των δουλεμπόρων.

 
ΑΛΛΑ ΚΑΙ στο θέμα των ελληνοτουρκικών σχέσεων η κυβέρνηση υποτίμησε την αλλαγή της στάσης Ερντογάν, με συνέπεια την κλιμάκωση των προκλήσεων της Αγκυρας σε Αιγαίο και Κύπρο και στην υπόθεση της σύλληψης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, ενώ και στο Σκοπιανό αυτό που κατάφερε η κυβέρνηση ήταν να φέρει πιο κοντά τη FYROM με την Αγκυρα.

 
ΑΝ ΣΕ ΑΥΤΑ προσθέσουμε την υποβάθμιση της Παιδείας, που οι νόμοι του ΣΥΡΙΖΑ τη γύρισαν πίσω στη δεκαετία του ’80, την τραγική κατάσταση που επικρατεί στην Υγεία και την ανυπαρξία δημόσιας ασφάλειας, όπου οι διάφοροι «Ρουβίκωνες» αλωνίζουν και δημιουργούνται παντού γκέτο, γίνεται φανερό ότι η Ελλάδα επί ΣΥΡΙΖΑ έχει οπισθοδρομήσει πολύ.

 
ΟΣΟ ΜΑΛΙΣΤΑ οι κυβερνώντες προτάσσουν τις καρέκλες έναντι του γενικού καλού, όπως φάνηκε και από τη συμφιλίωση Τσίπρα-Καμμένου μετά τα καβγαδάκια που είχαν, είναι σίγουρο ότι μέχρι τις εκλογές η καθοδική πορεία της χώρας θα συνεχιστεί.
 
Η ΕΛΛΑΔΑ χρειάζεται μια...


 πολιτική αλλαγή, η οποία θα πιστεύει στις μεταρρυθμίσεις, θα ενισχύσει εμπράκτως την πραγματική οικονομία και θα απελευθερώσει δυνάμεις στην Παιδεία, την Υγεία, τη δημόσια διοίκηση.  


Αυτό πρέπει να περάσει υποχρεωτικά μέσα από τις εκλογές, οι οποίες θα πρέπει να γίνουν σύντομα. Γιατί όσο πιο αργά τόσο μεγαλύτερο θα είναι και το κόστος για τη χώρα και τους πολίτες.
 

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια: