"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΟΡΟΥΣΦΕΤΑΡΑΔΙΚΟ: Πρόσληψη μέσω ΑΣΕΠ με προϋπηρεσία στην... πισίνα του μπαμπά!

Την ώρα που 90 απολυμένοι συμβασιούχοι της ΕΥΑΘ αλυσοδένονται έξω από τις κεντρικές εγκαταστάσεις της εταιρίας και ζητούν δικαίωση, επικαλούμενοι τα χρόνια που εργάστηκαν εκεί, κάποιοι προσλαμβάνονται στην εταιρία ύδρευσης και αποχέτευσης της Θεσσαλονίκης μέσω ΑΣΕΠ με προϋπηρεσία στην... πισίνα του μπαμπά τους! 


Ο διαγωνισμός που προκήρυξε η ΕΥΑΘ μέσω ΑΣΕΠ για την πρόσληψη 150 ατόμων ολοκληρώθηκε πριν από λίγο καιρό, με τους περισσότερους να έχουν ήδη αναλάβει τα πόστα τους στην εταιρία. Αν και η «σφραγίδα» του ΑΣΕΠ θα έπρεπε να αποτελεί εχέγγυο για την αξιοπιστία του διαγωνισμού, ορισμένα ευτράπελα σε αυτόν δημιουργούν εύλογα ερωτήματα. Ετσι, η προκήρυξη προέβλεπε ότι κάποια από τα προσόντα των υποψηφίων θα προέκυπταν κατά δήλωσή τους, χωρίς το ΑΣΕΠ να είναι σε θέση να ελέγξει εάν είναι αληθινά. Είναι, μάλιστα, ενδεικτικό ότι το ΑΣΕΠ δήλωσε αναρμόδιο να προβεί σε σχετικούς ελέγχους, όταν πήρε στα χέρια του προσφυγές που κατατέθηκαν από υποψηφίους εναντίον κάποιων από αυτούς οι οποίοι επελέγησαν, παραπέμποντάς τους στη Δικαιοσύνη.



Μία από τις υπεύθυνες δηλώσεις των επιτυχόντων παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και προκαλεί μεγάλη εντύπωση.  


Ειδικότερα, υποψήφια, κάτοικος Πανοράματος, στην προσπάθειά της να πιστοποιήσει ότι διαθέτει προϋπηρεσία σε μηχανολογικό εξοπλισμό που σχετίζεται με τη διαχείριση υδάτων, γράφει τα εξής στην υπεύθυνη δήλωσή της: «Σε ιδιοκτησία του πατέρα μου κ.… βρίσκεται πισίνα, της οποίας το μηχανοστάσιο μελέτησα και ανακατασκεύασα το έτος 2005. Εκτοτε, και μέχρι το έτος 2013, που διακόψαμε τη χρήση της πισίνας, είχα την αποκλιστική (σ.σ.: γράφεται έτσι ακριβώς στην υπεύθυνη δήλωση) εποπτεία συντήρησης του μηχανοστασίου, αλλαγή άμμου φίλτρου συντήρηση της αντλίας επεξεργασίας του ύδατος και χλωρίωση αυτού».

 
Το περιεχόμενο της υπεύθυνης αυτής δήλωσης δεν στάθηκε, όπως αποδείχθηκε, εμπόδιο στην πρόσληψη της εν λόγω υποψήφιας, που πλέον...


 είναι σε θέση να αναλάβει υπεύθυνο πόστο στην ΕΥΑΘ.  


Πάντως, κάποιοι «δικηγόροι του διαβόλου» θέλουν τη συγκεκριμένη κυρία να διαθέτει πολύ περισσότερα προσόντα από αυτά που αναγράφει στην υπεύθυνη δήλωσή της...


Δεν υπάρχουν σχόλια: