"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ - ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟ ΣΥΡΙΖΟΠΛΗΚΤΟ ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝ: Κίνδυνος για ΠΟΛΛΕΣ μικρές "Παλαιστίνες" - Γιατί είναι ΧΑΜΕΝΗ η κυβέρνηση των εθνικών μας τσαρλατάνων (και συνεπώς η χώρα) από την επίσκεψη Πάπα


Η επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στη Λέσβο υπήρξε πολλαπλώς ωφέλιμη για τον χριστιανισμό και την Ευρώπη, όχι όμως για την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, όπως πολλοί αφελώς παρασύρθηκαν να πιστέψουν. 


Οι προκλήσεις που έχουν να διαχειριστούν ο Αλέξης Τσίπρας και ο πολιτικός κόσμος στο σύνολό του είναι ασύλληπτες και θα τις εξηγήσω μία προς μία, αφού πρώτα επισημάνω την αξία αυτού που συνέβη στη Μυτιλήνη το Σάββατο. 


Το πρώτο που πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας είναι ότι η κοινή επίσκεψη Πάπα - Οικουμενικού Πατριάρχη - Αρχιεπισκόπου στέλνει το μήνυμα σε όλη την Ανατολή ότι η Ευρώπη είναι χριστιανική ήπειρος και καλό είναι να το έχει υπ' όψιν του όποιος επιθυμεί να εγκατασταθεί σε αυτήν. Δεν είναι ένας χώρος διαιρεμένος σε συνιστώσες. Η χριστιανοσύνη εξέπεμψε ισχυρό μήνυμα ενότητας απέναντι στον μουσουλμανικό κόσμο.


Η επίσκεψη οργανώθηκε μάλιστα κατά τέτοιο τρόπο ώστε να μην υπάρξουν επιπλοκές: 


Ο επικοινωνιακός Φραγκίσκος ενίσχυσε την εικόνα του Πάπα των φτωχών και των αδυνάμων. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος εμφανίστηκε ως ισότιμος απέναντι στον Πάπα. Οι Τούρκοι πήραν το μήνυμα! Και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο οποίος ανακηρύχθηκε την Κυριακή επίτιμος διδάκτορας στο Τμήμα Ιστορίας - Εθνολογίας Κομοτηνής (Νέες Χώρες), κινήθηκε με τρόπο που δεν ενόχλησε την όποια αντιπολίτευσή του στην Ιερά Σύνοδο. Η χριστιανοσύνη λοιπόν, ναι, βγήκε κερδισμένη από την πρωτοβουλία αυτή. 


Η κυβέρνηση όμως; 


Η κυβέρνηση θα κριθεί στο πεδίο της καθημερινότητας. Και, δυστυχώς, η τραγική άγνοιά της στα παιχνίδια που παίζονται στις πλάτες των προσφύγων από συγκεκριμένες δυνάμεις είναι επικίνδυνη. Βαθύς γνώστης του ισλαμικού φονταμενταλισμού και των ιστορικών σχέσεών του με την ευρωπαϊκή Ακροαριστερά μού επισημαίνει τα εξής:

 
Πρώτον, η εικόνα του μουσουλμάνου που επιχείρησε να πετάξει παιδί σε λιμενικό στο λιμάνι του Πειραιά με την παρότρυνση αλληλέγγυων δεν ήταν μία στιγμή έκρηξης. «Αυτές είναι πρακτικές Χαμάς και, αν δεν προσέξουμε, κινδυνεύουμε να ζήσουμε πολλές μικρές Παλαιστίνες στην Ελλάδα»! 


Δεύτερον, η λειτουργία των παράνομων σχολείων ΜΚΟ στην Ειδομένη χωρίς έγκριση του υπουργείου Παιδείας. Αν αυτό γενικευθεί και αρχίσουν να παίρνουν οι ΜΚΟ στα χέρια τους λειτουργίες που ανάγονται στον σκληρό πυρήνα της κυριαρχίας του κράτους, χαθήκαμε. Ηδη αυτό συμβαίνει στη Θράκη με τα παράνομα νηπιαγωγεία που λειτουργεί η Αγκυρα, αναλογίζεστε τι πρόκειται να υποστούμε, αν αφήσουμε τους κάθε λογής αλληλέγγυους (που θέλουν να κάνουν την επανάστασή τους στις πλάτες μας) να λειτουργούν παράνομα σχολεία προσφύγων; 


 Τρίτον, το ζήτημα της προσευχής των μουσουλμάνων προσφύγων. Το τουρκικό κράτος έστειλε στην Ειδομένη και στον Πειραιά ψευτο-ιμάμηδες επιρροής του για να διεισδύσουν σε έναν πληθυσμό που θα μείνει μόνιμα στην Ελλάδα.
 
Ποιο είναι το μεγάλο πρόβλημα του Τσίπρα και δεν το καταλαβαίνει;  


Η κακή προϊστορία που υπάρχει στις σχέσεις της Ευρωπαϊκής Αριστεράς με τον ισλαμικό φονταμενταλισμό. Η υπόγεια συνεννόηση ενός θρησκευτικού άκρου με ένα ιδεολογικό άκρο.  


Θυμίζω:

Ελληνίδα που προσχώρησε στο Ισλάμ και φόρεσε μαντίλα έγινε δεκτή στα ψηφοδέλτια κόμματος αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ στις πρόσφατες εκλογές! 

Θυμίζω: 

την Επανάσταση του Αγιατολάχ Χομεϊνί στην Περσία παλαιότερα. Στηρίχθηκε από την εκεί κομμουνιστική Αριστερά. 


Θυμίζω:  
Και πάλι το περιστατικό του Πειραιά με το παιδί και τον λιμενικό, που δεν αξιολογήθηκε σωστά. Η κυβέρνηση θεωρεί ότι 53.000 πρόσφυγες είναι λίγοι - διαχειρίσιμοι και η αλήθεια είναι ότι «ναι», αλλά υπό μία προϋπόθεση: ότι είμαστε κράτος· και ότι ο πρωθυπουργός θα εξηγήσει καθαρά και ξάστερα τόσο στον ελληνικό λαό όσο και στους πρόσφυγες, που ξέμειναν, ποιοι είναι οι όροι για να ανταποκριθούμε όλοι στην πρόκληση.  


Και σε αυτό ο Πάπας τού είναι ελάχιστα χρήσιμος. Αντιθέτως η Εκκλησία της Ελλάδος, που πολεμούν οι υπουργοί του, είναι και αρκετά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: