"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΙΣΛΑΜΟΛΑΘΡΟΛΑΓΝΟ ΣΥΡΙΖΟΠΛΗΚΤΟ ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝ: Λαθρομαχμουματαριά γύρισαν να δαγκώσουν μέχρι και το χέρι που τα ταϊζει! - ΕΠΙΤΕΘΗΚΑΝ ΣΤΟΝ ΛΑΘΡΟΛΑΓΝΟ ΜΟΥΖΑΛΑ (!) στο hot spot της Μόριας

Μεγάλη ένταση σημειώθηκε χθες στο hotspot στη Μόρια όταν ανήλικοι πρόσφυγες προσπάθησαν να καταλάβουν την εγκατάσταση. Ενδεικτικό του κλίματος και το γεγονός ότι οι Γιατροί του Κόσμου νωρίς το απόγευμα αποχώρησαν για λόγους ασφαλείας από τη Μόρια.


Εντός του hotspot είχαν ανάψει φωτιές και πρόσφυγες φώναζαν συνθήματα με αποτέλεσμα να υπάρξουν τραυματισμοί, ενώ το κλίμα ήταν ιδιαίτερα τεταμένο μεταξύ των προσφύγων και μεταναστών που παραμένουν επί σειρά εβδομάδων στο κέντρο.


Αυτό που πυροδότησε τα επεισόδια ήταν η πληροφορία ότι άνδρας των αστυνομικών δυνάμεων χτύπησε ανήλικο.


Νωρίτερα, είχε επισκεφτεί το hotspot ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας μαζί με τον Ολλανδό ομόλογό του. Στη διάρκεια της επίσκεψης ο κ. Μουζάλας δέχτηκε επίθεση από ασυνόδευτους ανήλικους, οι οποίοι όταν είδαν την επίσημη αποστολή άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα όπως «ελευθερία» και να πλησιάζουν τους δύο υπουργούς.


Αμέσως...


 κινητοποιήθηκαν οι αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στη Μόρια με στόχο να τους απομακρύνουν. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μουζάλας παρενέβη για να εκτονωθεί η κατάσταση δεδομένου ότι επρόκειτο για ανήλικους, με αποτέλεσμα να δεχτεί μπουκάλια νερού.


Δεν υπάρχουν σχόλια: