"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΡΙΖΑΝΕΛΟΠΛΗΚΤΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ: "Στα τέσσερα" εσείς στο τέταρτο και... καλύτερο εμείς!!!

Γράφει το ANTINEWS


Όπως ακριβώς το είχαμε προβλέψει. Η κυβερνητική προπαγάνδα άρχισε να κάνει το… θαύμα της. Επιτυχία στο Άμστερνταμ βλέπει το Μαξίμου και πανηγυρίζει για τις αποφάσεις του Eurogroup.


«Πετύχαμε τους στόχους μας στο Eurogroup: Αξιολόγηση στη βάση των ελληνικών προτάσεων, χωρίς υποχρέωση για νομοθέτηση των προληπτικών μέτρων»,έγραψε η κυβερνητική εκπρόσωπος.


Ο δε Τσακαλώτος είπε μεταξύ άλλων: Η Αθήνα βρίσκεται σε συζητήσεις με τους Ευρωπαίους εταίρους για να βρεθεί ένας «δεσμευτικός μηχανισμός» λήψης μέτρων, και υπάρχουν πολλές ιδέες για το πώς μπορεί να γίνει αυτό. Πρόσθεσε, επίσης, ότι η όποια λύση θα πρέπει να είναι αξιόπιστη προς τους πιστωτές, για να ξέρουν ότι θα επιτύχουμε το πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ, προς τους επενδυτές ώστε να νιώθουν ασφάλεια ότι το πρόγραμμα είναι σε τροχιά και προς τους Έλληνες πολίτες ώστε οι πολιτικές και οικονομικές πλευρές να είναι ευθυγραμμισμένες με τη συμφωνία του καλοκαιριού.


Το Μέγαρο Μαξίμου από την άλλη, σπάζοντας την απεργία των δημοσιογράφων έδωσε στο ΑΠΕ την απάντησή της χθες σε όσους έλεγαν ότι υπογράφεται τέταρτο μνημόνιο τονίζοντας ότι όλα είναι ψέματα. Συνέχισε και το Σάββατο την προπαγάνδα βεβαίως αναφέροντας ότι όλα όσα γράφονται είναι προπαγάνδα.


Η κυβέρνηση βαφτίζει το μνημόνιο «πακέτο ασφαλείας» και η παροχή… σανού στους χαχόλου βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ συνεχίζεται. Όπως βεβαίως και στους ψηφοφόρους οι οποίοι θα συνεχίσουν να βρίσκονται σε κατάσταση… λοβοτομής διαρκείας.


Όπως ακριβώς σας είχαμε προϊδεάσει, δεν θα αφήσουν οι Γκεμπελίσκοι του Παππά και της Γεροβασίλη να περάσει στον κόσμο ότι η πρώτη φορά αριστερά φέρνει στην Ελλάδα δύο μνημόνια σε 15 μήνες. Θα κάνουν ότι είναι δυνατόν προκειμένου να ξεχαστεί το γεγονός και να περάσει ήσυχα κι ωραία.  


Μην απορήσετε αν μέχρι το Πάσχα δείτε διάφορα «στημένα» ρεπορτάζ ή κάποιο σκηνικό έντασης στο Αιγαίο ή ακόμη και με τους πρόσφυγες. 


 Μην απορήσετε αν δείτε κανένα «σκάνδαλο» να βγαίνει στην επιφάνεια για να κρύψει το μνημόνιο που συμφώνησαν να φέρουν και μάλιστα προληπτικά. 


Τα «χαλκεία» του Μαξίμου ετοιμάζουν διάφορα κόλπα με πρώτο και καλύτερο βεβαίως την απεργία διαρκείας που αποφάσισαν οι δημοσιογράφοι κλείνοντας όσο μπορούν τις κάνουλες της ενημέρωσης.


Όμως, το διαδίκτυο δεν μπορούν εύκολα να το φιμώσουν και ήδη έχουν αρχίσει τα πρώτα όργανα:

 Μπείτε σε οποιαδήποτε ενημερωτική σελίδα και διαβάστε τι λένε στα σχόλιά τους οι αναγνώστες και θα καταλάβετε τι συμβαίνει με την κυβέρνηση. Το τέλος τους πλησιάζει πολύ πιο γρήγορα, οι περισσότεροι πολίτες καταλαβαίνουν τι σημαίνουν όλα όσα συμφωνήθηκαν.


Πιο χαρακτηριστικό σχόλιο είναι αυτό που λέει «Πανούλη, όταν λέγαμε στα τέσσερα δεν εννοούσαμε στα… τέσσερα μνημόνια».


Τι ειρωνεία της ιστορίας. Την ημέρα που… γιορτάζαμε τη μαύρη επέτειο του Καστελόριζου όταν ο Παπανδρέου μας έφερε το πρώτο μνημόνιο, ο Τσίπρας μας φέρνει το τέταρτο και καλύτερο. Πράγματι η ιστορία πολλές φορές είναι σε μεγάλα κέφια.


Όσο κι αν αναζητούν στην προπαγάνδα σανίδα σωτηρίας η αλήθεια πλέον βγαίνει και είναι αμείλικτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: