"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΔΙΕΘΝΗ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ - ΙΝΔΙΑ: Απίστευτες σκηνές από 5χρονες «νύφες» σε παιδικούς γάμους !


Στην πόλη Ρατζαστάν, της επαρχίας Τσιτοργκάρ, στη βόρεια Ινδία, οι παιδικοί γάμοι, όχι μόνο δεν είναι κάτι το ασυνήθιστο, αλλά αποτελούν και παράδοση

Ένας καλεσμένος σε γάμο, στην Ινδία, απαθανάτισε τη στιγμή που ένα μικρό κοριτσάκι ξεσπάει σε κλάματα


Και που είναι το περίεργο; 


Φυσικά δεν θα υπήρχε κάτι αξιοπρόσεκτο, σε κάποια συνηθισμένη περίπτωση. Αλλά το τραγικό και απάνθρωπο της υπόθεσης είναι το γεγονός πως το μικρό κοριτσάκι είναι η ίδια η νύφη!


Στην πόλη Ρατζαστάν, της επαρχίας Τσιτοργκάρ, στη βόρεια Ινδία, οι παιδικοί γάμοι, όχι μόνο δεν είναι κάτι το ασυνήθιστο, αλλά αποτελούν και παράδοση.



Στο βιντεάκι που τραβήχτηκε κατά τη διάρκεια μιας μαζικής τελετής παιδικών γάμων, το άμοιρο κοριτσάκι έχει πλαντάξει στο κλάμα, ενόσω ο πατέρας της την «τραβολογάει» σαν έκθεμα γύρω γύρω.

Σε ένα άλλο σημείο του τελετουργικού, ένας ιερέας, επιπλήττει τα παιδιά για το γεγονός πως κλαίνε!



Συνολικά έξι παιδικοί γάμοι τελέστηκαν μέσα σε δυο μέρες στο φεστιβάλ Ακσάγια Τρίτιγια, ένα ινδουιστικό δρώμενο κατά το οποίο είναι παράδοση οι παιδικοί γάμοι, κυρίως στην επαρχιακή Ινδία.

Μια από τις νύφες δεν είναι πάνω από πέντε ετών και φαίνεται ντυμένη με ινδουιστικό νυφικό φόρεμα και εξαναγκάζεται να περπατήσει γύρω από τη φωτιά, παρέα με το... σύζυγό της που είναι μόλις 11 ετών!



 



Ο πατέρας, καμαρώνοντας, επιμένει για την περιφορά, καθώς το τελετουργικό προβλέπει να περάσουν γύρω από τη φωτιά επτά φορές, αγνοώντας πως το παιδί έχει χάσει την ανάσα του από το κλάμα.

Η αστυνομία, έχει εξακριβώσει τις ταυτότητες πολλών από τους πρωταγωνιστές του βίντεο, αλλά ακόμα τους ψάχνει, καθώς κρύβονται.







Δεν υπάρχουν σχόλια: