"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΡΙΖΟΠΛΗΚΤΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ: Είναι αργά για ..."ισοδύναμα" δάκρυα Αλέξη


Πιο «παλαιή», πιο ξύλινη και πιο μνημονιακή δεν θα μπορούσε να είναι η ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων του πρωθυπουργού.  

Ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε δεκάδες φορές τη λέξη «μοντέλο». Παραγωγικό, οικονομικό και βάλτε όποιο άλλο επίθετο επιθυμείτε. 
 
Πάντα με κοινωνική δικαιοσύνη και συμμετοχικό διάλογο και συναίνεση. Για να μην ξεχνιόμαστε, «αριστερή» κυβέρνηση έχουμε. Βέβαια, σχέδιο για το πώς θα δημιουργήσουμε αυτό το «μοντέλο» δεν παρουσιάστηκε. Αυτή ήταν και η μεγάλη έλλειψη από το κυβερνητικό πρόγραμμα… τετραετίας.

Από την άλλη, ξεχάστηκαν μονομιάς όλα τα τσιτάτα για επαναδιαπραγμάτευση των επώδυνων μέτρων του Μνημονίου που υπέγραψε η κυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου. Ακόμα και για τον ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση ακούσαμε αοριστολογίες και επίκληση για… ισοδύναμα.
 
Τα ισοδύναμα, όμως, κύριε πρωθυπουργέ, χάθηκαν τον Φεβρουάριο. Αν είχε τότε επιτευχθεί συμφωνία εξπρές ούτε νέο τριετές Μνημόνιο θα είχε υπογραφεί ούτε οι τράπεζες θα είχαν… εξαϋλωθεί ούτε τόσο επώδυνα μέτρα θα επιβάρυναν τους πολίτες.

Πριν από οκτώ μήνες, όμως, ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝ.ΕΛ. ζούσαν στο συννεφάκι της… επανάστασης, της κατάργησης των μνημονίων και του δημοψηφίσματος. Και το πληρώσαμε ακριβά. Τώρα είναι αργά για… δάκρυα και ισοδύναμα, κύριε πρωθυπουργέ. 
 

Παγιδευτήκατε στον αδιέξοδο δρόμο που ακολουθήσατε. Εφαρμόστε, τώρα, το Μνημόνιο όσο πιο γρήγορα μπορείτε για να μην υπογράψουμε κι άλλο το 2018…

Δεν υπάρχουν σχόλια: