"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΤΣΑΡΛΑΤΑΝΟΙ και ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΡΙΖΑΝΕΛΟΠΛΗΚΤΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ: Aπό τη Σαλαμίνα ως τη Μύκονο και τη Νέα Υόρκη


Την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας εκπροσωπούσε τη χώρα στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο κυβερνητικός του εταίρος, ο κ. Πάνος Καμμένος, έστεκε με δέος μπροστά στα νερά του Σαρωνικού. 


Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας τίμησε την επέτειο από τη ναυμαχία της Σαλαμίνας με τρόπο που, αν μη τι άλλο, αισθητικά βάζει ιδεές στα beach bar της Μυκόνου:  


Κόκκινο χαλί ως το κύμα και δύο ναύτες να στέκουν από πίσω. Αλλάζει μόνο η μουσική. Δεν παίζεις εθνικό ύμνο, βάζεις κάτι πιο χορευτικό. 

 Κατά την επίσκεψη του στο νησί τηςΣαλαμίνας, ο Πάνος Καμμένος τόνισε την ανάγκη ενότητας του ελληνικού λαού, προτρέποντας «να είμαστε άγρυπνοι φρουροί, άξιοι συνεχιστές των ηρωικών μας προγόνων»


Υποθέτω ότι θα μας επιτρέψουν να κοιμόμαστε με βάρδιες, αν και φοβάμαι θα επιβληθεί και το αρχαιοελληνικό styling, χιτώνας, σανδάλι και κλαδί στο χέρι. Ο Τραγάκης είναι προαιρετικός. 

Οι πιο μοντέρνοι, έχουν πάντα την ευκαιρία να ρίξουν μία παραδοσιακή φορεσιά πάνω τους και να τιμήσουν τους προγόνους ανεμίζοντας σημαίες συμμαχικών κρατών. Αισθητικά, άλλωστε, η εικόνα της αμερικανικής σημαίας στα χέρια της βλάχας (ή Καραγκούνας ή, τελος πάντων, με αντιλαμβάνεστε),  δείχνει περίπου όπως ο πρωθυπουργός δίπλα στον πρόεδρο Κλίντον:


Δεν υπάρχουν σχόλια: