"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΡΙΖΑΝΕΛΟΠΛΗΚΤΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ: Το (κρυφό) plan B της πρώτη φορά τσαμπουκαλεμένη Αριστερά


Το επόμενο διάστημα, αν παραφρονήσουμε στην κάλπη, θα είναι καταστροφή. Αν φερθούμε με πατριωτική φρόνηση, θα είναι πάλι πολύ δύσκολα. Σε κάθε περίπτωση, το ένα λοιπόν καθήκον μας είναι η αλληλεγγύη μεταξύ μας, η κατανόηση κι η αμοιβαία συνδρομή στα πλήθος καθημερινών προβλημάτων, που θα δημιουργηθούν σε όλους μας. Σε όσους τουλάχιστον δεν είμαστε αριστεροί με καταθέσεις στις Λόνδρες και ξένα χαρτοφυλάκια, «αδούλωτοι» ψευτοδεξιοί με κότερα, αυτόμολοι στην αριστερά ή νεοφιλελεύθεροι, που τα λεφτά τους ξεκουράζονται έξω, μαζί με αυτά των σινιέ «προοδευτικών» και των νταβατζήδων υποστηρικτών του ΣΥΡΙΖΑ, που περιμένουν να πέσει η χώρα, για να την αγοράσουν κοψοχρονιά.

Το άλλο καθήκον μας, για την πατρίδα, είναι να την απαλλάξουμε από τους επαναστάτες της πλάκας, το βορβορώδες λόμπι της δραχμής, το οποίο ψεύδεται, διχάζει και επιδιώκει με ένα γελοίο ερώτημα επί μιας ανύπαρκτης πρότασης είτε να εκβιάσει όλη την Ευρώπη, που ήδη πέταξε στα σκουπίδια τον εκβιασμό, είτε να μας οδηγήσει στην ολική έκπτωση και να αποπειραθεί αυταρχική αριστερή διακυβέρνηση. 

Οι τυχοδιώκτες του Μαξίμου και ο γκροτέσκος εταίρος τους υλοποιούν εργωδώς κάθε εφιαλτικό σενάριο, ξεσκίζοντας τη ζωή και την ψυχή των απλών ανθρώπων, που τάχα θα υπερασπίζονταν υπερήφανα, στέλνοντάς τους στις ουρές των ΑΤΜ και των βενζινάδικων.  

Γελοίοι συνωμοσιολόγοι, καψοκαλύβηδες και ύποπτων κινήτρων «αλεξιπτωτιστές» οικονομολόγοι, αντιευρωπαϊστές με σοβιετικού τύπου χίμαιρες, καμώνονταν πέντε μήνες πως διαπραγματεύονταν.

Δεν πρόκειται για ατύχημα από δυστροπία και κακότητα των εταίρων μας αλλά για το κρυφό Plan B της «πρώτη φορά Αριστεράς», που ποτέ δεν παραδεχόταν.
 
Γι' αυτό μπουρδολογούσαν στην Ευρώπη, έφτιαχναν κλίμα για «ναζί», πως τάχα το σύνολο της ευρωζώνης είναι αποικιοκρατικά στρατεύματα, που θέλουνε να καταπνίξουν το ελληνικό θαύμα του σοσιαλισμού, της προόδου και του ανθρωπισμού και να ανατρέψουν τον Ελληνα Φιντέλ και την αφασιακή ορντινάντσα του.
 
Μεθόδευσαν την ρήξη.

Οδήγησαν σκόπιμα τα πράγμα εδώ και, αντί να ξεκουμπιστούν, υπερασπίζονται την παταγώδη αποτυχία τους με εμφυλιοπολεμικές ύβρεις και συκοφαντίες κατά πολιτικών αντιπάλων, ανοησίες, επιθέσεις εναντίον όλης της Ευρώπης. Λες κι είχαμε τίποτε διαφορές για κάνα αμπέλι με τους Σλοβάκους, τους Πολωνούς ή τους... Μαλτέζους. Δεν μπορεί να συνωμοτεί όλη η Ευρώπη εναντίον μας. Δεν φθονούν το μεταπολιτευτικό αγλάισμα διαφθοράς, αντιπαραγωγικότητας, κομματισμού κι αναξιοκρατίας που φτιάξαμε· ούτε την ανύπαρκτη βαριά βιομηχανία μας ούτε τους ανύπαρκτους άπειρους φυσικούς μας πόρους.

Οι σύντροφοι κι οι αυτόμολοι δεξιοί των ΑΝ.ΕΛ. γιγάντωσαν την ανεργία, έκλεισαν νέες χιλιάδες επιχειρήσεων και θα κλείσουν κι άλλες. Ολη η οικονομία είναι σε βαθύ προθανάτιο κώμα με ευθύνη του Τσίπρα, του Καμμένου και της παρέας τους, κι ο πατέρας μου, 86 χρονών, η μάνα σου, στις ουρές, για να θυμηθούν τα νιάτα τους το 1941 -1944. Επειδή τούτοι δω παίζουν «επανάσταση» επί φαντασιακού αντιπάλου και φαντασιακού στόχου. Με κάλυψε όμως στην ανάλυση ο Χρυσόγονος, ο οποίος δεν γουστάρει τα πεύκα στο Γουδή κι είπε να βγάλει την επιστολή, για να έχει ελαφρυντικό.

Οι δηλώσεις Γιούνκερ για το τι πρότεινε, τα 35 δισ. αναπτυξιακό πακέτο, την ανυπαρξία περικοπών μισθών και συντάξεων, τη διευθέτηση του χρέους με επιμήκυνση και χαμηλότερα επιτόκια και πως παρ' όλα αυτά εγκατέλειψε ξαφνικά ο Τσίπρας τη διαπραγμάτευση για να κάνει... δημοψήφισμα, ενισχύουν την πεποίθηση ότι πρόκειται για προσχεδιασμένη ρήξη. Στόχος, ένα νεφελώδες αριστερό μέλλον, χωρίς συμμάχους, χωρίς χρήματα, διακτινίζοντας τη χώρα πολιτικά και οικονομικά στην υποσαχάρια Αφρική.

Η παρωδία διαπραγμάτευσης έγινε απλά για να λέει ο πρόεδρος του δεκαπενταμελούς πόσο «αγωνίστηκε» αλλά, φευ, οι κακοί κι εκβιαστές Φράγκοι κι Αλαμανοί μάς μισούν, μάς ζηλεύουν και θέλουν το κακό μας, διότι όταν ο προπροπροπροπάππους της Θεανώς Φωτίου σμίλευε το αέτωμα του Παρθενώνα, προτού διοριστεί στο ΕΜΠ το 1972 (προσέξτε το έτος) η απόγονος, οι Φρίτσηδες τρώγανε ωμά βελανίδια κι οι Φράγκοι κρεμόσαντε ανάποδα από τις βελανιδιές βόσκοντας φύλλα. Γι' αυτό τώρα θέλουν να ρίξουν ναπάλμ στην ελληνική Σιέρα Μαέστρα, να σβήσουν το λίκνο της παγκόσμιας επανάστασης και να χυθεί ο φραπές του Συριζαίου Σουσλόφ, του κυρ Αλέκου Φλαμπουράρη, με τ' όνομα.


Το αληθινό δίλημμα λοιπόν είναι: 
 
Με την Ευρώπη ή χρεοκοπημένοι παρίες; 
Ευρώ ή κωλόχαρτα με τη φάτσα του Βαρουφάκη;
 
Η επιλογή του «όχι» είναι η επιλογή της υποταγής, της έκπτωσης της χώρας. Δεν έχει καμιά τιμή, καμία περηφάνια.
 
Το καθήκον μας είναι το «ναι». Δεν είναι συγκατάβαση σε καμία πρόταση συμφωνίας, δεν είναι σύνταξη με κανέναν δανειστή, «θεσμό». Είναι επιλογή να μείνουμε εκεί που ανήκουμε, να φύγουν οι αποτυχημένοι και μια νέα κυβέρνηση να μαζέψει το χάος που έφεραν τόσο γρήγορα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: