"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΡΙΖΑΝΕΛΟΠΛΗΚΤΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ: Eξυπνότερε λαέ του κόσμου γιατί (;) οι Τούρκοι είναι υπέρ του «όχι»


Θυμηθείτε τις δύο φορές στη νεότερη Ιστορία που βρεθήκαμε απομονωμένοι


Η φιδοφωλιά του τουρκικού επεκτατισμού στη Θράκη, το προξενείο στην Κομοτηνή, κάνει εκστρατεία μέσα στην ελληνική μουσουλμανική μειονότητα υπέρ του «όχι». Μοιράζει χρήμα και έχει εξαπολύσει όλους τους μπράβους και τους ρουφιάνους του στην περιοχή, για να εξασφαλίσει όσες περισσότερες μειονοτικές ψήφους για το μπλοκ της δραχμής.
Σοβαρός Ελληνας διπλωμάτης, που υπηρετεί σε σημαντική πρεσβεία μας στο εξωτερικό, μου έστειλε προχθές με μήνυμα λεχθέν σε συζήτηση Τούρκων πανεπιστημιακών: «...Σε περίπτωση που επικρατήσει το "όχι", θα είναι το τέλος της Ελλάδας όπως την ξέραμε...». Και δεν το έλεγαν με θαυμασμό για τη «γενναία» επιλογή ή με λύπη, αλλά περιχαρείς. Τρίβοντας τα χέρια τους.


Γιατί, λοιπόν -και απευθύνομαι κυρίως στους οπαδούς των ΑΝ.ΕΛ., της Χρυσής Αυγής και την πατριωτική Αριστερά-, οι σοβινιστές της Αγκυρας, οι κατέχοντες τη μισή Κύπρο, οι φονιάδες των πιλότων μας, αυτοί που απειλούν το όλο έθνος, επιθυμούν διακαώς την έξοδό μας από το ευρώ;
 
Γιατί, πατριώτες, όπου και αν ανήκετε, οι ισλαμοφασίστες της συμμορίας που κυβερνά το κράτος-δουλέμπορο και υποστηρικτή του ΙSIS επιχαίρουν με τη σύγκρουση μας με όλη την Ευρώπη και επιθυμούν διακαώς την έξοδό μας από αυτήν με ένα ενδεχόμενο «όχι»; 

Για το καλό μας;

Το κράτος-συμμορία και τα ενεργούμενά του στη Θράκη θέλουν το «όχι», διότι θέλουν την Ελλάδα απομονωμένη, πτωχευμένη, χωρίς συμμάχους, παρία της Ευρώπης. Ενα άρρωστο και ξεκομμένο από το κοπάδι ζώο είναι η πιο εύκολη λεία για το αρπακτικό.

 
Οποιες διαφορές και αν έχουμε μεταξύ μας στα κοινωνικά και τα οικονομικά ζητήματα, όπου κι αν ανήκουμε πολιτικά, όσοι έχουμε κύριο οδηγό μας το πατριωτικό πρόταγμα, πρέπει να αναρωτηθούμε για την πρεμούρα των Τούρκων επεκτατιστών να βρεθούμε εκτός ευρώ και να κάνουμε σμπαράλια τη σχέση μας με όλη την Ε.Ε.

Οσοι, λοιπόν, ανήκουν στα κόμματα που υποστηρίζουν το «όχι» θα πρέπει να αναλογιστούν ότι με την ψήφο τους θα υποστηρίξουν τα σχέδια του τουρκικού σοβινισμού σε βάρος του όλου έθνους, ότι ψηφίζουν ευθυγραμμισμένα με το τουρκικό προξενείο. Η ολική έκπτωση του ελληνικού κράτους, η απομόνωσή του, οικονομικά και πολιτικά, η αποστέρησή του από ερείσματα και συμμαχίες θα δημιουργήσει ένα ντόμινο εξαπόλυσης πιέσεων και επιθέσεων σε βάρος της Κύπρου και της ελληνικής εθνικής μειονότητας στη Βόρειο Ηπειρο από τους Τούρκους και τους Αλβανούς σοβινιστές, ενώ θα αποθρασύνει το VMRO, τους επιγόνους των συνεργατών των ναζί στα Σκόπια.

Κύριο -αν όχι μοναδικό- διπλωματικό, οικονομικό και στρατιωτικό στήριγμα του Ελληνισμού στην ιστορική περιφέρεια ήταν και είναι το ελλαδικό κράτος, με όλα τα λάθη του κατά καιρούς. Αν αυτό το στήριγμα, αυτό το τείχος ανάσχεσης πέσει, τότε:


Θα δοθεί το σύνθημα μιας πολυμέτωπης επίθεσης για την προώθηση εχθρικών συμφερόντων στη Θράκη, στο Αιγαίο, στην ελεύθερη Κύπρο και στη Βόρειο Ηπειρο.
Μπορούμε να κρατήσουμε ακέραιες τις πολιτικές διαφορές μας από την πατριωτική Αριστερά έως την άκρα Δεξιά σε όλα τα άλλα ζητήματα, αλλά με την ψήφο μας αυτήν την Κυριακή, λέγοντας «ναι», να κρατήσουμε ακέραιη και την πατρίδα, για να έχουμε την πολυτέλεια να διαφωνούμε, χωρίς να προωθούμε επιπόλαια και με το θυμικό τα συμφέροντα των εχθρών μας ενάντια στην κοινή μας πατρίδα.
 
Αδέρφια, θυμηθείτε, δύο φορές στη νεότερη Ιστορία βρεθήκαμε απομονωμένοι: το 1920-1922 και το 1974...

Δεν υπάρχουν σχόλια: