"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


TOYΡΚΙΑ - Τσαβούσογλου: Στηρίζουμε τη Βοσνία (το ευρωπαϊκό Γιουσουφάκι μας) στη μάχη κατά της τρομοκρατίας - Το άλλο με τον Τοτό θα το πει ο Ερντογάν που θα επισκευτεί το Σαράγιεβο προσεχώς...

Η Τουρκία θα στηρίξει πλήρως τη Βοσνία - Ερζεγοβίνη στη μάχη κατά της τρομοκρατίας, δήλωσε την Πέμπτη, από το Σαράγεβο, ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, εκφράζοντας την αλληλεγγύη του στις αρχές και στους πολίτες της Βοσνίας, μετά την τρομοκρατική επίθεση σε αστυνομικό τμήμα στην πόλη Ζβόρνικ, στην οποία σκοτώθηκε ένας αστυνομικός και τραυματίστηκαν δύο.
 

Ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στο Σαράγεβο, μετά από συνομιλίες με τον ομόλογό του της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης, Ίγκορ Τσρνάντακ, δήλωσε ότι η Άγκυρα είναι έτοιμη να βοηθήσει στον αγώνα κατά της τρομοκρατικής απειλής και επιθυμεί να στηρίξει τις προσπάθειες της Βοσνίας στην υλοποίηση μεταρρυθμίσεων και στην προσέγγιση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ.

 


«Πρέπει να εστιάσουμε στη βελτίωση των οικονομικών διμερών σχέσεων» υπογράμμισε ο κ. Τσαβούσογλου, υπενθυμίζοντας ότι, μέσω διάφορων επενδύσεων, τα τουρκικά κεφάλαια στη Βοσνία - Ερζεγοβίνη ανέρχονται σε ένα δισ. δολάρια.

 

Ο κ. Τσρνάντακ είπε ότι και η Βοσνία και η Τουρκία είναι αντιμέτωπες με το πρόβλημα της τρομοκρατίας.

 

«Υπάρχει ετοιμότητα και στις δύο χώρες να αγωνιστούμε με όλα τα μέσα και μαζί εναντίον του κακού που ονομάζεται τρομοκρατία» δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Βοσνίας.

 

Οι δύο υπουργοί χαρακτήρισαν εξαιρετικά καλές τις σχέσεις Βοσνίας και Τουρκίας και ο κ. Τσρνάντακ είπε ότι το Σαράγεβο και η Άγκυρα επιθυμούν συνέχιση των τριμερών συναντήσεων, στις οποίες θα συμμετάσχουν και η Κροατία και η Σερβία, πρακτική που είχε ακολουθηθεί και νωρίτερα.

 

«Πολύ σύντομα θα καθοριστούν οι ημερομηνίες γι αυτές τις συναντήσεις» υπογράμμισε ο κ. Τσρνάντακ, αναγγέλλοντας και πρωτοβουλία για κοινή συνάντηση ανώτατων αξιωματούχων της Κροατίας, της Βοσνίας- Ερζεγοβίνης, της Σερβίας και της Τουρκίας.


Εντός του Μαΐου, τη Βοσνία - Ερζεγοβίνη θα επισκεφθεί ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τότε αναμένεται υπογραφή τριών νέων συμφωνιών διμερούς συνεργασίας, τονίστηκε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: