"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΚΟΣΜΟΣ - ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΗΛΙΘΙΟΙ: Photoshop του Κιμ Γιονγκ Ουν ο νέος πύραυλος της Β. Κορέας !

Photoshop του Κιμ Γιονγκ Ουν ο νέος πύραυλος; Η Δύση αμφισβητεί τη φωτογραφία«Πειραγμένες» είναι σύμφωνα με αναλυτές οι φωτογραφίες που παρουσιάζουν έναν βαλλιστικό πύραυλο να εκτοξεύεται από υποβρύχιο της Βόρειας Κορέας, γεγονός που παρουσιάστηκε από την Πιονγκγιάνγκ ως μία ακόμη απόδειξη στρατιωτικής ισχύος αποτροπής.


Η σχετική ανακοίνωση για την υποθαλάσσια δοκιμαστική εκτόξευση είχε γίνει στις 9 Μαΐου και η «επιτυχία» της είχε αποδοθεί στον ηγέτη της χώρας ο οποίος είχε «προσωπικά» σχεδιάσει και προωθήσει το πρόγραμμα.

Ωστόσο, ο Αμερικανός ναύαρχος Τζέιμς Γουάινφελντ αμφισβήτησε ευθέως την ύπαρξη και την επιτυχία του, υποστηρίζοντας ότι η Βόρεια Κορέα «απέχει πολλά χρόνια» από μία τέτοια δυνατότητα, σε ομιλία του στο Κέντρο Στρατηγικών και Διεθνών Σπουδών στην Ουάσιγκτον.

Αλλοι αναλυτές στη Γερμανία της Schmucker Technologie διατύπωσαν στο Reuters παρεμφερείς εκτιμήσεις, σημειώνοντας ότι η φωτογραφία της εκτόξευσης μοιάζει «σοβαρά αλλοιωμένη», μεταξύ άλλων στην αντανάκλαση της φλόγας του πυραύλου στα νερά, που δεν αντιστοιχούν με τον ίδιο τον πύραυλο.

Οπως υποστηρίζουν οι Markus Schiller and Robert Schmucker, το πιθανότερο είναι η εκτόξευση να έγινε από βυθισμένη κάτω από την επιφάνεια φορτηγίδα και όχι από υποβρύχιο. 


Εξάλλου, προφανείς διαφορές εντοπίστηκαν στις φωτογραφίες που μετέδωσε η τηλεόραση και άλλα κρατικά ΜΜΕ της χώρας, καθώς σε μερικές ο πύραυλος αφήνει πίσω του γραμμή λευκού καπνού ενώ σε άλλες όχι, ένδειξη ότι είναι διαφορετικοί πύραυλοι με διαφορετικά συστήματα προώθησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: