"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΤΟΥΡΚΙΑ - ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΗΛΙΘΙΟΙ: "Οι Ιάπωνες ζηλεύουν το εκπαιδευτικό μας σύστημα!" - Μερακλήδικες δηλώσεις του τούρκου υπουργού παιδείας...

Λίγες μόνο εβδομάδες αφού ο Ταγίπ Ερντογάν είχε... αποκαλύψει ότι το «Obamacare», το σχέδιο για την Υγεία που επιχειρεί να εφαρμόσει στις ΗΠΑ ο Μπαράκ Ομπάμα ήταν «εμπνευσμένο» από την Τουρκία, ο τούρκος υπουργός Παιδείας ακολούθησε τα χνάρια του και δήλωσε: «Η Ιαπωνία ζηλεύει το εκπαιδευτικό μας σύστημα»!
 
Ο Ναμπί Αβτσί προέβη στη δήλωση αυτή αμέσως μετά από συνάντηση που είχε με τον ιάπωνα ομόλογό του στην Αγκυρα και συνέχισε εξηγώντας πως «ο ιάπωνας υπουργός κοίταξε το "4+4+4" σύστημά μας με ζήλεια και μου είπε πως θέλει να το εφαρμόσει και στη χώρα του»!
 
Από την πλευρά του ο Χακουμπούν Σιμομούρα φέρεται να είπε: 
«Θέλουμε να το χρησιμοποιήσουμε ως μοντέλο, καθώς είναι ένα από τα καλύτερα μεταξύ 200 ανεπτυγμένων χωρών του κόσμου»! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: