"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΡΙΖΟΠΛΗΚΤΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ: Οι αγώνες των δεκατριών τώρα δικαιώνονται! - Τύφλα να ’χουν τα μεταπτυχιακά που παίρνουν τα κορόιδα...


Το 2007 είχε γελάσει κάθε πικραμένος, όταν η αλήστου μνήμης κυβέρνηση της Ν.Δ. είχε αρνηθεί να ενημερώσει τη Βουλή για το ύψος των μισθών που έπαιρναν τα στελέχη της ΕΡΤ. Στον κοινοβουλευτικό έλεγχο που είχαν ζητήσει τότε οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιχειρηματολόγησε ότι ο ελληνικός λαός δεν έπρεπε να μάθει τους μισθούς των υπαλλήλων του, διότι οι απολαβές τους ήταν... προσωπικά δεδομένα!
Με την ίδια δικαιολογία περί... προσωπικών δεδομένων η κυβέρνηση κρατάει επτασφράγιστο μυστικό τα προσόντα των δεκατριών περιφερειακών διευθυντών εκπαίδευσης, οι οποίοι τοποθετήθηκαν πρόσφατα με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Τάσου Κουράκη. Κι επειδή βούιξε ο κόσμος περί ρουσφετολογικών τοποθετήσεων, «ο υπουργός Παιδείας Αριστείδης Μπαλτάς έως τώρα έχει καταφύγει σε δικαιολογίες. Χαρακτήρισε τα σχόλια που κυκλοφορούν «κουτσομπολιά», ανέφερε ότι εξετάζεται εάν η δημοσιοποίηση των προσωπικών δεδομένων αντιβαίνει στις διατάξεις περί προστασίας τους, έκανε λόγο για αξιολόγηση των 13 στην πράξη». Ομως, βιογραφικά δεν δημοσιοποίησε...» («Καθημερινή» 30.4.2015)

Οι τοπικές κοινωνίες, πάντως, ξέρουν, διότι οι περισσότεροι εξ αυτών ήταν υποψήφιοι με τα κυβερνώντα κόμματα· μάλιστα, η αναλογία είναι 11 ΣΥΡΙΖΑ, 2 ΑΝΕΛ.  

Για παράδειγμα, ο νέος περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας είναι γυμναστής και υπήρξε υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ το 2014. Αντιγράφουμε από το δημοσιευμένο βιογραφικό του: «είναι υποδιευθυντής του 2ου Γυμνασίου Κοζάνης και αιρετός εκπρόσωπος των καθηγητών στο ΑΠΥΣΔΕ Δυτικής Μακεδονίας. Υπήρξε μέλος της ΚΝΕ, του ΚΚΕ, του Συνασπισμού και τώρα του ΣΥΡΙΖΑ. Δραστηριοποιείται σε πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους. Υπήρξε: μέλος του Δ.Σ. του φοιτητικού συλλόγου ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης· πρόεδρος του “Συλλόγου Αδιόριστων Καθηγητών Φυσικής Αγωγής”· αιρετός σύμβουλος της κοινότητας Τριγωνικού· αιρετό μέλος του Δ.Σ. ΕΛΜΕ Κοζάνης».
Μπίνγκο! Οι αγώνες των δεκατριών τώρα δικαιώνονται! Επειδή δεν μπορούμε να φανταστούμε ότι η επιλογή για μια τόσο απαιτητική θέση έγινε με προσόν του «αιρετού συμβούλου στην Κοινότητα Τριγωνικού», πρέπει να θαυμάσουμε τις διαχειριστικές δεξιότητες (mangerial skills) που μάλλον διδάσκονται στην ΚΝΕ, στο ΚΚΕ, στον Συνασπισμό και στον ΣΥΡΙΖΑ.  

Τύφλα να ’χουν τα μεταπτυχιακά που πιθανότατα κατείχαν άλλοι συνυποψήφιοι για τη θέση, προσόντα τα οποία δεν θα μάθουμε ποτέ διότι ο κ. Αριστείδης Μπαλτάς και ο κ. Τάσος Κουράκης είναι –όπως κάθε υπουργός που θέλει να αποφύγει τον δημοκρατικό έλεγχο των πεπραγμένων του– λάτρεις των πατροπαράδοτων... προσωπικών δεδομένων.

Γράφαμε και προεκλογικά ότι –παρά τις διακηρύξεις της περί διαφάνειας, αξιοκρατίας και άλλων τερπνών– μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα είναι παλαιοκομματική όπως οι προηγούμενες, διότι το μόνο κράτος που έχει συνέχεια στην Ελλάδα είναι το πελατειακό. Τούτοι εδώ, όμως, είναι χειρότεροι και από τον επάρατο δικομματισμό, διότι:  


Tο ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ. τουλάχιστον –ίσως επειδή φοβόταν το «κράξιμο» και από την Αριστερά– τηρούσαν τα προσχήματα.  

Τούτοι εδώ δεν έχουν καν την ελάχιστη ντροπή για να μη διορίσουν περιφερειακούς διευθυντές Εκπαίδευσης «που το βιογραφικό τους ολοκληρώνεται σε δύο μόλις γραμμές» («Καθημερινή» 30.4.2015)

Δεν υπάρχουν σχόλια: