"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΠΟΤΑΜΟΠΛΗΚΤΟ ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝ: «Εθνικισμός» η περιφορά του Επιταφίου σε μουσουλμανικό χωριό για τον ποταμίσιο σακιδιοφόρο επίδοξο λεβεντοσωτήρα !!!

Οσα απίθανα διαβάσετε εντός εισαγωγικών δεν εκστομίστηκαν από τον Ταγίπ Ερντογάν. Ούτε τα είπε ο Τούρκος πρόξενος στην Κομοτηνή ούτε κάποιος ψευδομουφτής ούτε ο Αχμέτ Νταβούτογλου. 


Είναι απόσπασμα από τη συνέντευξη (αναδημοσιεύτηκε στην κομματική ιστοσελίδα του Ποταμιού) του Σταύρου Θεοδωράκη στον Νίκο Χατζηνικολάου.


«Μαζεύτηκαν κάποιοι απόστρατοι αξιωματικοί, έστειλε ο κ. Καμμένος και μια μικρή δύναμη στρατιωτών του 4ου Σώματος, έστειλε και μια μπάντα, ένα τμήμα της μπάντας του 4ου Σώματος, και πήραν το επιτάφιο από την εκκλησία που είναι έξω από το μουσουλμανικό χωριό και για πρώτη φορά έκαναν μαζί με τον επιτάφιο την περιφορά σε όλο το μουσουλμανικό χωριό. Αντιλαμβάνεστε τι μπορεί να σημαίνει αυτό για τις ισορροπίες της περιοχής; [...] Ποια επίδειξη κάνεις, όταν Παρασκευή έχεις ένα ένοπλο τμήμα, έχεις μια στρατιωτική μπάντα και έχεις απόστρατους αξιωματικούς να κάνουν ουσιαστικά παρέλαση μέσα σε ένα μουσουλμανικό χωριό; Τι προσπαθείς να κάνεις; Προσπαθείς να ανάψεις ένα σπίρτο σε μια πυριτιδαποθήκη και αυτός είναι ο κίνδυνος».


Ο επικεφαλής του νεοπαγούς και πολιτικά νεφελώδους κόμματος θεωρεί πρόκληση και «εθνικισμό» την περιφορά του Επιταφίου σε μουσουλμανικό χωριό!
 


Αυτά τα επιχειρήματα οι Ελληνες της περιοχής, χριστιανοί και μουσουλμάνοι, που καταπιέζονται από τη δράση του προξενείου και των πρακτόρων της Αγκυρας, είχαν συνηθίσει να τα ακούν από όσους σχετίζονται άμεσα με την Τουρκία.  


Δυστυχώς, ο κ. Θεοδωράκης εξέπληξε τους πάντες, δυσάρεστα.


Επίσης, η οπτική του ολιγογράμματου αυτόκλητου «σωτήρα» της χώρας είναι εξαιρετικά επικίνδυνη για τον τόπο, μια και αν εφαρμοστεί, θα δημιουργήσει ακόμα περισσότερα γκέτο από τα ήδη υπάρχοντα.

Για παράδειγμα:
Οι μουσουλμάνοι δεν θα μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα (κατά το πνεύμα και το γράμμα του νόμου, ασφαλώς) σχεδόν σε όλες τις περιοχές της χώρας επειδή πλειοψηφούν συντριπτικά οι χριστιανοί - εκτός εάν ο κ. Θεοδωράκης θα ήθελε να μεροληπτήσει υπέρ του Ισλάμ.


Αν μη τι άλλο, αυτές οι θέσεις είναι απολύτως απορριπτέες και εθνικά ύποπτες.


Δεν υπάρχουν σχόλια: