"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΡΙΖΟΠΛΗΚΤΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ: «Βάζουν χέρι» και στον στρατό?

Γραφει το ANTINEWS

H προοδευτική επανάσταση στην Ελλάδα συνεχίζεται και αφού κατάφερε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να λύσει τα οικονομικά προβλήματα αποφάσισε να καταπιαστεί και με τα άλλα, τα σοβαρότερα.

 
Άλλωστε το μόνο νομοσχέδιο που πέρασε ουσιαστικά από τη Βουλή ήταν η… απελευθέρωση του Ξηρού ενώ άνοιξε θέμα και με το Ισλαμικό Τέμενος στην Αθήνα μιας και δεν είχαμε άλλα θέματα να λύσουμε. Οι «προοδευτικοί» υπουργοί της κυβέρνησης ασχολούνται με το πώς θα κάνουν την Ελλάδα ξέφραγο αμπέλι και πώς θα αφήσουν τους μετανάστες να μπουκάρουν και να λιάζονται στην Ομόνοια. 


Το νέο… επίτευγμα του ΣΥΡΙΖΑ προέρχεται από το Τμήμα Δικαιωμάτων, το ίδιο που είχε ανοίξει το μείζον θέμα «Θα παντρεύονται ελεύθερα οι γκέι; Θα υπάρξει σύμφωνο συμβίωσης;»


Έτσι, το Τμήμα αυτό ζητά την αποποινικοποίηση της ανυποταξίας και την ακύρωση όλων των προστίμων που έχουν επιβληθεί σε βάρος παλιών και νέων αντιρρησιών συνείδησης.


Στη σχετική ανακοίνωση, που εξέδωσε με αφορμή την πρόσφατη καταδίκη από το Στρατοδικείο Ιωαννίνων σε 10 μήνες φυλάκιση με αναστολή σε ολικό αρνητή στράτευσης, το Τμήμα Δικαιωμάτων του κυβερνώντος κόμματος αναφέρει συγκεκριμένα: 

«Η ανυποταξία δεν μπορεί να συνιστά ποινικό αδίκημα, και μάλιστα διαρκές, γεγονός που σήμερα συνεπάγεται την διεξαγωγή αλλεπάλληλων δικών για μία και μόνο (ίδια) κατηγορία. Από τη σκοπιά αυτή, ζητάμε να παύσει η δίωξη σε βάρος των αντιρρησιών και να ακυρωθούν τα επιβληθέντα πρόστιμα σε βάρος παλιών και νέων αντιρρησιών συνείδησης, καθώς και να μην δικάζονται πολίτες από στρατοδικεία για υποθέσεις που αφορούν τη θητεία τους». Στο πλαίσιο αυτό, ζητείται από την κυβέρνηση «να προσαρμόσει την ελληνική νομοθεσία στα ευρωπαϊκά πρότυπα και να υιοθετήσει τις αλλεπάλληλες συστάσεις διεθνών οργανισμών και οργανώσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Συγκεκριμένα, να υπαγάγει τον θεσμό της εναλλακτικής κοινωνικής υπηρεσίας σε μη στρατιωτική Αρχή άλλου υπουργείου. Θεωρούμε επίσης αναγκαία την κατάργηση της επιτροπής ελέγχου συνείδησης και την αυτόματη εξίσωση της χρονικής διάρκειας της εναλλακτικής υπηρεσίας με αυτήν της στρατιωτικής».


Τώρα λοιπόν «βάζουν χέρι και στον στρατό». Να μην πηγαίνει κανείς φαντάρος, να δηλώνουν όλοι αντιρρησίες και δεν έγινε τίποτε. 


Καλή λύση για να γίνει ο στρατός επαγγελματικός, όμως, ποιος θα τους πληρώνει; Ο ΣΥΡΙΖΑ;
 

Και τι θα γίνει άραγε σε περιόδους πολεμικής κρίσης; 


Οι ανυπότακτοι θα κυκλοφορούν ελεύθεροι κι ωραίοι; Αυτή είναι η προοδευτική ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ;

Δεν υπάρχουν σχόλια: