"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ: Στο Νευροκόπι με μετάθεση ο αστυνομικός που του έκανε παρατήρηση η Ζωή Κωνσταντοπούλου


Με τα ρούχα που φορούσε και τον ασύρματο ακόμα κολλημένο στο αυτί του (καθώς ανέμενε εντολές από τον προϊστάμενο), ο αστυνομικός που άκουσε τις παρατηρήσεις της Ζωής Κωνσταντοπούλου, βρέθηκε με ταχύτητα τηλεμεταφοράς από τη Βασιλίσσης Σοφίας στο Κάτω Νευροκόπι!

Οι μεταθέσεις μέσω τηλεμεταφοράς, αποτελούν μια νέα εφαρμογή, που ξεκίνησε πειραματικά στις υπηρεσίες που βρίσκονται υπό τις διαταγές της Προέδρου της Βουλής, προκειμένου να εκτελούνται με ικανοποιητική ταχύτητα οι αποφάσεις της.

Πολλοί είναι εκείνοι που συσχετίζουν την εξέλιξη στην καριέρα του άτυχου αστυνομικού με το επεισόδιο που σημειώθηκε λίγο νωρίτερα έξω από τα λουλουδάδικα της Β. Σοφίας, όταν η Ζωή Κωνσταντοπούλου τον ρώτησε σε έντονο (Κωνσταντοπούλειο) ύφος, για ποιο λόγο απαγορεύει σε μια πορεία νοσηλευτών να πλησιάσει το κτίριό της. 

Από το γραφείο της Προέδρου της Βουλής, πάντως, εκδόθηκε ανακοίνωση που διαψεύδει οποιαδήποτε ανάμειξη της κ. Κωνσταντοπούλου στην αλλαγή της υπηρεσιακής κατάστασης του συγκεκριμένου αστυνομικού και διευκρινίζει ότι η μετάθεσή του ήταν προγραμματισμένη από καιρό.

«Ωστόσο προκαλεί εντύπωση το ενδιαφέρον των κομμάτων του μνημονιακού τόξου για την τύχη ενός αστυνομικού, που σίγουρα ασέλγησε επί του Συντάγματος, καθ’ όλη τη μνημονιακή περίοδο», καταλήγει η ανακοίνωση της Προέδρου της Βουλής.


(Σημείωση: Το κείμενο αυτό και η φωτογραφία που το συνοδεύει, αποτελούν προϊόν επινόησης με στόχο τη σάτιρα και σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Καταναλώστε τα υπεύθυνα)

Δεν υπάρχουν σχόλια: