"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΡΙΖΟΠΛΗΚΤΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ: Οι «σύντροφοι» κομισάριοι της Παιδείας...


Ξεκινάμε όλοι από την παραδοχή ότι το δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα αποτελεί το τελευταίο ανάχωμα, το τελευταίο εφόδιο που διαθέτει η χώρα. Η ανάκαμψη της Ελλάδας δεν θα στηριχθεί μόνο στα δάνεια της ΕΚΤ και του ΔΝΤ, ούτε στην καλή διάθεση των Κινέζων και Ρώσων επενδυτών. Η νέα γενιά, οπλισμένη με όλο και περισσότερα εφόδια, είναι αυτή που θα βοηθήσει τη χώρα μας να σηκωθεί όρθια.

Ενα δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα που θα μπορεί να ανταποκριθεί στις σημερινές ανάγκες της «κατάστασης πολέμου» που ζούμε, που θα ρίχνει τις διαχωριστικές γραμμές, θα προσφέρει ίσες ευκαιρίες σε όλους, τη διάκριση στους ικανότερους, την αποκατάσταση στους καλυτέρους. Ενα σχέδιο προοδευτικό που για να πετύχει πρέπει να έχει κερδίσει τη συναίνεση και υποστήριξη των πολιτών, των μαθητών, των φοιτητών, των εκπαιδευτικών, των γονιών, της πανεπιστημιακής κοινότητας...

Ο τρόπος που οι «κομισάριοι» στους οποίους έχει ανατεθεί η διαχείριση του υπουργείου Παιδείας, επιχειρούν να τινάξουν συθέμελα το προβληματικό αλλά ζωντανό εκπαιδευτικό σύστημα, προσβάλλει την ίδια την Αριστερά και υπονομεύει το μέλλον της χώρας. Με γνώμονα την ισοπέδωση, τον ευνουχισμό των ταλέντων και των αρίστων, την υποταγή της ελευθερίας της εκπαίδευσης και της μόρφωσης στη δικτατορία των συνδικαλιστικών κομματόσκυλων (εκ μεταγραφής από τους γαλαζοπράσινους), την επιβολή της αντιδραστικής ομοιομορφίας, οι κ. Μπαλτάς και Κουράκης ένωσαν τις «φυγόκεντρες» δυνάμεις τους στον κοινό σκοπό προσπαθώντας νύχτα την περασμένη εβδομάδα να περάσουν ως τροπολογία τις ιδεοληψίες τους στο αθλητικό νομοσχέδιο. Το πραξικοπηματάκι αποκαλύφθηκε και προς στιγμήν αποκρούστηκε.


Ομως ο σκοπός της κατεδάφισης του ήδη τραυματισμένου βαθιά εκπαιδευτικού συστήματος είναι τόσο ισχυρός που τους έδωσε δύναμη.  

Υπήρχε ο φόβος την επομένη χρόνια οι μαθητές να ξεφύγουν από τη νόρμα που είχαν βάλει. Οι αιώνιοι φοιτητές να μην προλάβουν να ξαναβγάλουν το «πάσο» στα πενήντα τους.  

Και τα «κομματόσκυλα» να μην προλάβουν να επιβιώσουν ως «εκλεγμένοι» διευθυντές δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων

Την Παρασκευή: 
Θα νομιμοποιηθεί το «πραξικοπηματική» στη Βουλή. Ισως βάλουν τροπολογία για τη θέσπιση στολής. Εκείνης της γκρίζας με τον κομμένο γιακά. Της Πολιτιστικής Επανάστασης. Του Συντρόφου Μάο. Που ακόμη κι αυτός φιλοδοξούσε να αφήσει «όλα τα λουλούδια να ανθίσουν...».

Δεν υπάρχουν σχόλια: