"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


TOYΡΚΙΑ: Αυτοκαταργήθηκε η επιτροπή που θα εξέταζε τις κατηγορίες για διαφθορά εναντίον των πρώην υπουργών της κυβέρνησης Ερντογάν!

Η επιτροπή της τουρκικής βουλής, η οποία συγκροτήθηκε για να ερευνήσει «θέματα διαφθοράς σε κυβερνητικά και άλλα κλιμάκια» έχει αυτοκαταργηθεί
 
Την περασμένη Τετάρτη 15 Οκτωβρίου έληξε η χρονική περίοδος λειτουργίας της και δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι πρόκειται να επαναλειτουργήσει, λένε βουλευτές της αντιπολίτευσης. 
 
Η επιτροπή συνεδρίασε μια μόνο φορά, στην αρχη.

Η επιτροπή, για τη δημιουργία της οποίας έγινε πολύωρη συζήτηση στην  τουρκική βουλή τον περασμένο Μάιο, έπρεπε να εξετάσει τις κατηγορίες για διαφθορά εναντίον των πρώην  υπουργών της κυβέρνησης Ερντογάν, η ανάμειξη των οποίων σε «ύποπτες χρηματικές συναλλαγές» είχε διαπιστωθεί τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν ήρθαν στη  δημοσιότητα τηλεφωνικές συνομιλίες τους. Συγκεκριμένα, εναντίον των κ.κ. Ζαφέρ Τσαγλαγιάν, Εγκεμέν Μπαγκίς και Μουχαμερ Γκιουλέρ.

Ο Μπιλαλ Ερντογάν, γιος του τότε πρωθυπουργού Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος αρχικά ήταν μεταξύ των «υπόπτων», έχει απαλλαγεί από κάθε κατηγορία με δικαστικό βούλευμα.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: