"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ: Πασίγνωστο graffiti του Banksy αγόρασε για το σπίτι της η Γιάννα Αγγελοπούλου για να σαρκάσει τον Καπιταλισμό


Ένα από τα πλέον εμβληματικά έργα του περίφημου Banksy, του «καταζητούμενου» καλλιτέχνη της street art, απέκτησε πρόσφατα η Γιάννα Αγγελοπούλου, δείχνοντας με την κίνηση αυτή, την πρόθεσή της να ενταχθεί στην εναλλακτική, κουλτούρα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο βρετανός καλλιτέχνης, προκειμένου να «βανδαλίσει» ο ίδιος προσωπικά τον εξωτερικό τοίχο της βίλας στη Φιλοθέη, ήρθε και έφυγε αυθημερόν από την Ελλάδα, με το ιδιωτικό αεροπλάνο της οικογένειας Αγγελοπούλου.

Μάλιστα, όπως διέρρευσε στους καλλιτεχνικούς κύκλους, η Γιάννα Αγγελοπούλου έγινε επίσημος χορηγός του βρετανού καλλιτέχνη του δρόμου, ο οποίος με τα βαθιά πολιτικά έργα του, σαρκάζει τον Καπιταλισμό και τον Καταναλωτισμό. Σε αντάλλαγμα θα φτιάξει μια σειρά -παράνομων- έργων στο Gstaad.
 

(Σημείωση: Το κείμενο αυτό και η φωτογραφία που το συνοδεύει, αποτελούν προϊόν επινόησης με στόχο τη σάτιρα και σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Καταναλώστε τα υπεύθυνα)

Δεν υπάρχουν σχόλια: