"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΜΟΣ - ΠΑΚΙΣΤΑΝ: Επίσημο δικαστήριο καταδίκασε Χριστιανή σε θάνατο, επειδή... ζήτησε να πιεί νερό από ποτήρι Μουσουλμάνου!

Μεσαίωνα θυμίζει η απόφαση πακιστανικού δικαστηρίου, σύμφωνα με την οποία μια Χριστιανή κάτοικος της χώρας καταδικάστηκε σε θάνατο για βλασφημία, επειδή ζήτησε να... πιει νερό από ποτήρι Μουσουλμάνων γειτόνων της και όταν εκείνοι αρνήθηκαν, προέβη σε υποτιμητικά σχόλια για το Ισλάμ


Η απόφαση αυτή επικυρώνει την αρχική ετυμηγορία που είχε επιβληθεί πριν από τέσσερα χρόνια.


Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters η Άζια Μπίμπι, μητέρα τεσσάρων παιδιών, είχε καταδικαστεί πρωτοδίκως με την ποινή του θανάτου το 2010 και δύο πολιτικοί της χώρας που παρενέβησαν υπέρ της, βρέθηκαν δολοφονημένοι, ο ένας μάλιστα εκτελέστηκε εν ψυχρώ από το σωματοφύλακά του.


Όταν εμφανίστηκε στο δικαστήριο ο δολοφόνος, το κοινό τον έρανε με λουλούδια και ο δικαστής που τον καταδίκασε σε φυλάκιση για το έγκλημα αναγκάστηκε να φυγαδευτεί εκτός Πακιστάν.


 

Πολλοί υπέρμαχοι των ατομικών δικαιωμάτων υποστηρίζουν ότι ο αμφιλεγόμενος νόμος περί βλασφημίας, έχει ανοίξει το δρόμο για πολλές υποθέσεις προσωπικής αντεκδίκησης, ενώ η ποινή είναι πάντα εις θάνατον.


 

Ακόμα και εκείνοι που ζητούν αναθεώρηση του νόμου, σύμφωνα με το Reuters, κατηγορήθηκαν για... βλασφημία.

Η μόνη ελπίδα της γυναίκας για να γλυτώσει τη θανατική ποινή είναι πλέον το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας

Δεν υπάρχουν σχόλια: