"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΗΛΙΘΙΟΙ: Ιστορικός ισχυρίζεται πως ο «Χριστός δεν υπήρξε ποτέ»

Ιστορικός ισχυρίζεται πως ο «Χριστός δεν υπήρξε ποτέ» «Μυθικό πρόσωπο» που δεν υπήρξε ποτέ χαρακτηρίζει τον Ιησού από τη Ναζαρέτ, ο ιστορικός ερευνητής, Μάικλ Πόλκοβιτς.

Η αμφιλεγόμενη ανακάλυψή του έγινε αφού δεν βρήκε καμία επαληθεύσιμη αναφορά για τον Ιησού από 126 συγγραφείς που έζησαν κατά τη «διάρκεια του Χριστού» από τον 1ο έως τον 3ο αιώνα.
Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι πρόκειται για έναν φανταστικό χαρακτήρα που εφευρέθηκε από τους οπαδούς του Χριστιανισμού προκειμένου να δημιουργήσουν μια εικόνα για να λατρεύουν.

Οι ισχυρισμοί του διατυπώθηκαν σε ένα βιβλίο που ονομάζεται «No Meek Messiah».

Σε αυτό ο Πόλκοβιτς δηλώνει ότι διαπίστωση την έλλειψη αποδεικτικών στοιχείων για τον Ιησού σε ιστορικά κείμενα. Θεωρεί δε, πως αυτό είναι εκπληκτικό, παρά τα «παγκόσμια θαύματά του και την φήμη του».

Τα 126 κείμενα που μελέτησε είχαν γραφτεί όλα την περίοδο κατά τη διάρκεια ή λίγο μετά την υποτιθέμενη ύπαρξη του Ιησού, όπου σύμφωνα με τον ίδιο σίγουρα κάποιος θα είχε ακούσει κάτι για κάποιον τόσο διάσημο όσο ο Ιησούς – εντούτοις κανείς δεν τον ανέφερε.

«Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ δεν ήταν τίποτε περισσότερο από έναν αστικό μύθο ή καλύτερα της ερήμου)».

Από τα γραπτά που εξέτασε, όλα του 1ου – 3ου αιώνα, βρήκε μόνο ένα που περιείχε μία αναφορά στον Ιησού – το Jewish Wars» από τον Ρωμαίο ιστορικό Ιώσηπο Φλάβιο γραμμένο το 95, αλλά ισχυρίζεται ότι είναι κατασκευασμένο. Ο Πόλκοβιτς θεωρεί πως οι αναφορές στον Ιησού προστέθηκαν αργότερα από τους εκδότες και όχι από τον Ιώσηπο.
Πηγή: Daily Mail

Δεν υπάρχουν σχόλια: