"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΜΟΣ: Υψώθηκαν σημαίες των τζιχαντιστών στο Κομπάνι

Σκληρές μάχες στους δρόμους του Κομπάνι - Υψώθηκαν σημαίες των τζιχαντιστώνΟδομαχίες μαίνονται στην κουρδική πόλη Κομπάνι, στα σύνορα της Συρίας με την Τουρκία, καθώς οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους κατάφεραν σήμερα να διεισδύσουν στις ανατολικές συνοικίες της πόλης, χρησιμοποιώντας άρματα μάχης και παγιδευμένα αυτοκίνητα και να υψώσουν τη σημαία τους σε ένα πολυόροφο κτίριο και σε ένα λόφο στις παρυφές.


Οι Μονάδες Προστασίας του Κουρδικού Λαού (YPG) μάχονται "από σπίτι σε σπίτι" στα ανατολικά της πόλης, δήλωσε χθες το απόγευμα ο Μουστάφα Μπάλι, ο επικεφαλής της ημιεπίσημης τοπικής Ένωσης Ελεύθερων Μέσων Ενημέρωσης.

Οι YPG εκκένωσαν την περιοχή και στέλνουν όλους τους άμαχους και τους τοπικούς αξιωματούχους προς τα σύνορα με την Τουρκία, πρόσθεσε ο ίδιος, σημειώνοντας ότι ορισμένοι κάτοικοι επιμένουν να παραμείνουν στα σπίτια τους.

Ένας μεταφραστής που εργάζεται για το μεγαλύτερο πολιτικό κόμμα των Κούρδων της Συρίας, το Κόμμα Δημοκρατικής Ένωσης (PYD) είπε στο πρακτορείο Reuters ότι τουλάχιστον 2.000 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων πολλές γυναίκες και παιδιά, εγκατέλειψαν την πόλη.  

"Ακούμε τους ήχους των συγκρούσεων στον δρόμο", πρόσθεσε ο Άλι Μοχάμεντ ενώ κατευθυνόταν και ο ίδιος προς τα σύνορα με την Τουρκία.
Σκληρές μάχες στους δρόμους του Κομπάνι - Υψώθηκαν σημαίες των τζιχαντιστών
Οι τζιχαντιστές προσπαθούν να καταλάβουν το Κομπάνι εδώ και τρεις εβδομάδες και έχουν εντείνει τις επιθέσεις τους τις τελευταίες ημέρες, παρά τις αεροπορικές επιδρομές εναντίον τους, ενώ οι Κούρδοι μαχητές της Συρίας αντιστέκονται μέχρι στιγμής, με ιδιαίτερη αποφασιστικότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: