"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΤΟΥΡΚΙΑ: "Πιο ανθρώπινο το Ισλαμικό Κράτος από το ΡΚΚ," λένε τα κομματόσκυλα και στελέχη του κόμματος Ερντογάν

Κύμα επικρίσεων έχει ξεσηκώσει στην Τουρκία η δήλωση του Εμρουλάχ Ιτσλέρ, στελέχους του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) και πρώην αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ερντογάν, ότι το Ισλαμικό Κράτος είναι πιο «ανθρώπινο» από το κουρδικό ΡΚΚ διότι «σκοτώνει μεν» αλλά «τουλάχιστον δεν βασανίζει τα θύματά του».


«Ποιο ήταν το έγκλημα του νεαρού που σκοτώθηκε με λιθοβολισμό στο κεφάλι; Ακόμα και το ISIS δεν θα επικροτούσε κάτι τέτοιο. Και το ISIS σκοτώνει αλλά τουλάχιστον δεν βασανίζει»  έγραψε αυτή τη κατάσταση τη Τετάρτη στο Twitter, αναφερόμενος στο τραγικό θάνατο ενός νεαρού τον οποίον λιθοβόλησαν, σύμφωνα με μαρτυρίες, Κούρδοι οπαδοί του ΡΚΚ λιθοβολώντας τον στο Ντιγιαρμπακίρ.  


Ο Ιτσλέρ έσπευσε να διαγράψει την επίμαχη ανάρτηση, η οποία θεωρήθηκε ευνοϊκή προς τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, μετά τις πρώτες αντιδράσεις.


«Όσοι θέλουν να υπονομεύσουν την ειρηνευτική διαδικασία (μεταξύ κυβέρνησης και ΡΚΚ)  τρομοκρατούν τις τουρκικές πόλεις. Αλλά δεν θα καταφέρουν τίποτα, όπως δεν κατάφεραν και οι διαδηλωτές για το Πάρκο Γκεζί . Το ΡΚΚ φοβάται να αντιμετωπίσει το ISIS και έτσι σκοτώνei αθώους ανθρώπους», συμπλήρωσε ο Ίσλερ σε άλλη ανάρτηση στο Twitter.


Χιλιάδες χρήστες του Twitter αποδοκίμασαν τον τούρκο πολιτικό, χρησιμοποιώντας, μεταξύ άλλων, το hashtag #KahrolIŞID («ο θεός να καταραστεί το ISIS»). Το συγκεκριμένο hashtag ήρθε δεύτερο το απόγευμα της Τετάρτης στη λίστα με τα πιο πολυχρησιμοποιημένα στο τουρκικό Twitter, μετά το #KobaneİçinSokağa («βγείτε στους δρόμους για το Κομπανί»).



Στελέχη του ΑΚΡ «θαυμάζουν» τους τζιχαντιστές


Ο Τζεμίλ Μπαρλάς, αρθρογράφος της εφημερίδας Σαμπάχ (Sabah), δημοσίευσε υποστηρικτικά σχόλια για το Ισλαμικό Κράτος στο Twitter. «Είναι γεγονός πως η αχαρακτήριστη κουρδική πολιτική και η παράλληλη δομή του κάνει ακόμη και το Ισλαμικό Κράτος συμπαθές σε μένα», έγραψε. Τον όρο «παράλληλη δομή» χρησιμοποιεί ο πρόεδρος Ερντογάν για τον «εσωτερικό εχθρό» που θεωρεί υπονομεύει την κυβέρνηση με εργαλείο το κίνημα «Χιζμέτ» του εξόριστου στην Αμερική ιμάμη Φεχτουλάχ Γκιουλέν.


Επίσης ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Οικονομικής Συνεργασίας της Μαύρης Θάλασσας (PABSEC) και στέλεχος του ΑΚΡ Ισμαήλ Σαφί, επίσης δέχτηκε πυρά για αναρτήσεις στο Twitter που υποστήριζαν το ISIL. «Μόνο το Ισλαμικό Κράτος μπορεί να σας κόψει το λαιμό σας, τέρατα [PKK]. Λένε πως ένας παλιός λαθροκυνηγός γίνεται ο καλύτερος θηροφύλακας. Δεν πάτε καλύτερα στο Κομπανί από το να βγαίνετε στους δρόμους κατά του ISIS για χάρη του Κομπανί;», έγραψε ο Σαφί στις αναρτήσεις του

Δεν υπάρχουν σχόλια: