"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΚΟΣΜΟΣ - ΠΑΡΑΔΟΞΑ: Σμήνος 800.000 μελισσών σκότωσε κηπουρό στην Αριζόνα

Σμήνος 800.000 μελισσών σκότωσε κηπουρό στην Αριζόνα Ένα σμήνος από μέλισσες στην Αριζόνα σκότωσε έναν άνδρα και έστειλε άλλον έναν στο νοσοκομείο.


Οι δυο τους εργάζονταν σε ένα σπίτι στο Ντάγκλας, μια πόλη στα σύνορα με το Μεξικό, όταν δέχθηκαν την επίθεση. Ήταν μέρος μια ομάδας 4 ατόμων που είχαν αναλάβει τον κήπο ενός 90χρονου,που ευτυχώς δεν τον τσίμπησαν οι μέλισσες, αναφέρουν τα μέσα ενημέρωσης.  

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Arizona Republic», ένας εργαζόμενος κατέρρευσε και υπέστη ανακοπή την ώρα που έφτανε το ιατρικό προσωπικό στο σημείο. Πέθανε αργότερα στο νοσοκομείο, ενώ τον άλλον άνδρας τον τσίμπησαν πάνω από 100 φορές. Μια τεράστια κυψέλη, μήκους περίπου 1,2 μέτρων και πλάτους 1,8 μέτρων βρέθηκε μέσα στη σοφίτα του σπιτιού. Πιστεύεται ότι είναι τουλάχιστον μιας δεκαετίας παλιά και εκτιμάται ότι ζούσαν εκεί πάνω από 800.000 μέλισσες.

Ένας μελισσοκόμος αργότερα την εξόντωσε αφού πρώτα έκοψε τμήματα της οροφής. Η πυροσβεστική χρησιμοποίησε αφρό και φυτοφάρμακα και απέκλεισε την περιοχή για αρκετές ώρες ενώ οι αρχές προειδοποίησαν τους γείτονες να βρίσκονται σε εγρήγορση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: