"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΜΟΣ: Σταύρωσαν και άφησαν 17χρονο σε κοινή θέα οι τζιχαντιστές

Αποτροπιασμό στην παγκόσμια κοινή γνώμη έχει προκαλέσει η είδηση για τη σταύρωση ενός 17χρονου από τζιχαντιστές, οι οποίοι μάλιστα τον άφησαν στο σταυρό σε δημόσια θέα στη Συρία.

Οι εικόνες που κάνουν το γύρο του διαδικτύου δείχνουν τον έφηβο με ένα πλακάτ κρεμασμένο στο στήθος του, το οποίο γράφει ότι το παιδί σταυρώθηκε γιατί τραβούσε φωτογραφίες στρατιωτικών βάσεων του Ισλαμικού Κράτους με αμοιβή «500 τουρκικές λίρες για κάθε φωτογραφία».

Το μήνυμα περιγράφει ότι νομικά αυτό το έγκλημα είναι «αποστασία» και σημειώνει ότι ο έφηβος σταυρώθηκε και θα μείνει για τρεις ημέρες στο σταυρό ως τιμωρία.

Ειδικότερα έγραφε: «Αμπντάλα αλ Μπούτσι. Έγκλημα: κατέγραφε τις θέσεις του ΙΚ για 500 τουρκικές λίρες (222 δολάρια) σε βίντεο. Ετυμηγορία: εκτέλεση και σταύρωση για τρεις ημέρες».

Η εκτέλεση αυτή έρχεται λίγες ημέρες αφότου οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους αποκεφάλισαν δικούς τους μαχητές για κατασκοπεία.

Δεν έχει γίνει γνωστό ποιος τράβηξε τη φωτογοραφία, την οποία διοχέτευσαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης οπαδοί των τζιχαντιστών, την Παρασκευή.

Όπως ανέφερε σήμερα ατο Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων το θύμα δολοφονήθηκε και σταυρώθηκε στην αλ Μπαμπ, μια πόλη στην επαρχία Χαλέπι της βορειοδυτικής Συρίας.

Ο Τσάρλι Γουίντερ, στέλεχος του αντιεξτρεμιστικού think tank, Ιδρύματος Quilliam , δήλωσε στον Independent, ότι η σταύρωση προβλέπεται ως ποινή από τον ISIS για ειδικά εγκλήματα.  
«Η σταύρωση έχει χρησιμοποιηθεί πολλές φορές για τιμωρία σε ανθρώπους που έχουν κατηγορηθεί για προδοσία», πρόσθεσε.

Ακόμη, σημείωσε ότι αυτή η τιμωρία προκύπτει από την φονταμενταλιστική ερμηνεία του στίχου 33 από το πέμπτο βιβλίο του Κορανίου που λέει: Ακριβώς, η τιμωρία για ατούς που έχουν εξαπολύσει πόλεμο εναντίον του Αλλάχ και του Αγγελιοφόρου του και προσπαθούν επί γης να προκαλέσουν διαφθορά δεν μπορούν παρά να εκτελεστούν ή να σταυρωθούν ή να τους αποκοπούν τα χέρια και τα πόδια από τις αντίθετες πλευρές ή να εξοριστούν. Αυτή είναι για εκείνους μία ντροπή σε αυτόν τον κόσμο και μία μεγάλη τιμωρία για τον άλλο».

Παρόλα αυτά, συνέχισε ο Γουίντερ, ο επόμενος στίχος δίνει έμφαση στη συγχώρεση και αποδυναμώνει την επιτακτική ανάγκη για μία τέτοια τιμωρία τονίζοντας:  
«Εκτός από αυτούς που μετανοού, πριν τους συλλάβετε. Και να γνωρίζεται ότι ο Αλλάχ είναι φιλεύσπλαχνος και επιεικής».

Το ΙΚ φημίζεται για την πρωτοφανή βαρβαρότητα με την οποία επιβάλλει την εξουσία του στις περιοχές της Συρίας και του γειτονικού Ιράκ τις οποίες έχει καταλάβει. Εκτελεί με συνοπτικές διαδικασίες όσους κατηγορεί για κατασκοπεία ή ότι καταπατούν την ακραία εκδοχή του ισλαμικού νόμου που εφαρμόζει. Μέλη του αποκεφαλίζουν συχνά θύματά τους και καρφώνουν τα πτώματα σε σταυρούς, τους οποίους αφήνουν σε δημόσια θέα.


Εξάλλου σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο δύο τζιχαντιστές του ΙΚ, ηλικίας περίπου 15 ετών, εκτελέστηκαν χθες αφού αιχμαλωτίστηκαν από Σύρους αντάρτες οι οποίοι πολεμούν στο πλευρό των δυνάμεων των Κούρδων που προασπίζονται την πόλη Κομπάνι, στα σύνορα Συρίας-Τουρκίας.

Η ΜΚΟ διευκρίνισε πως οι αιχμάλωτοι αυτοί εκτελέστηκαν από μέλη της Λίουα Θουάρ αλ Ράκα (Ταξιαρχία Επαναστατών της Ράκα) σε μια περιοχή δυτικά του Κομπάνι, της πόλης που το ΙΚ πολιορκεί εδώ και πάνω από έναν μήνα.

Η οργάνωση αυτή μάχεται στο πλευρό των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG, η μεγαλύτερη κουρδική παραστρατιωτική δύναμη) δυτικά του Κομπάνι. Οι τζιχαντιστές ελέγχουν περίπου τη μισή πόλη -που είναι επίσης γνωστή με το αραβικό της όνομα, Άιν αλ Άραμπ-, την οποία πολιορκούν από την 16η Σεπτεμβρίου.


Δεν υπάρχουν σχόλια: