"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ και ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ: Το φως απελευθερώνει

AΡΘΡΟ ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ για τους πολιτικούς μας ΤΕΝΕΚΕΔΕΣ...
 

Ο Οδυσσέας Χατζόπουλος δεν ζει πια. Η διαθήκη αυτού του σπουδαίου εκδότη είναι μεγάλη. Απέραντο το κείμενό της. Καταλαμβάνει έκταση εκατοντάδων τόμων και ο συντάκτης της έχει καταστήσει όλους τους Ελληνες, όλους τους πολιτισμένους ανθρώπους, συνδικαιούχους. 

Εκεί ο πολυμήχανος Οδυσσεύς δεν αναφέρει σε ποιον αφήνει στάνες, διαμερίσματα, μετρητά, θυρίδες και ομόλογα. Απλά αντέγραψε το αρχαίο κείμενο, σχολίασε και απέδωσε στη νέα ελληνική τα έργα των κολοσσών της ελληνικής αρχαιότητας. Αυτός ο μοναδικός οραματιστής επιδίωξε να τυπώσει και να θέσει στη διάθεση του λαού μας το σύνολο της αρχαίας ελληνικής γραμματείας. Το κοντέρ της αυτοθυσίας του έφτασε τον αριθμό 800 - τόσοι τόμοι με αρχαία ελληνικά κείμενα όσοι δεν αξιώθηκαν να προσφέρουν στους αναγνώστες όλοι οι εκδότες του κόσμου.  

Δεν πρόλαβε -στη διάρκεια του περιπετειώδους βίου του- να μας τα δώσει όλα στο πιάτο. Δεν βοηθήθηκε από το κράτος και όσους ιδιώτες έχουν την οικονομική ισχύ. 

Πέθανε την Παρασκευή, και από τους πολιτικούς παρέστη στο ξόδι του μόνο ο Βασίλης Καπερνάρος

Οι άλλοι; 
Δεν τον ήξεραν οι άλλοι;


Είτε τον ήξεραν είτε όχι, προτίμησαν να μη δαπανήσουν τον υπερπολύτιμο χρόνο τους πηγαίνοντας σε κηδείες. Εχουν και μια χώρα να σώσουν, ας μην το ξεχνάμε αυτό. Το χρέος τους το επιτέλεσαν εκεί που όριζε η καρδιά και η ιδεολογία τους:  
Στην εξόδιο ακολουθία του αειμνήστου Χρήστου Λαμπράκη. Εκεί, όπως ανέφερε το «Εθνος» στις 24/12/2009, παρέστησαν: 

«Ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντ. Σαμαράς, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης, ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Σημίτης, ο επίτιμος πρόεδρος της Ν.Δ. Κ. Μητσοτάκης, οι πρώην πρόεδροι της Βουλής Δ. Σιούφας και Απ. Κακλαμάνης, οι υπουργοί, υφυπουργοί και μέλη της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλος, Ανδρέας Λοβέρδος, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Ν. Σηφουνάκης, Φώφη Γεννηματά, Γ. Ραγκούσης, Ευ. Βενιζέλος, Π. Γερουλάνος, Αννα Διαμαντοπούλου, Αντζελα Γκερέκου, πολλοί βουλευτές, μεταξύ των οποίων οι Ντόρα Μπακογιάννη, Χρ. Παπουτσής, Π. Ευθυμίου, Λιάνα Κανέλλη, Μιλένα Αποστολάκη, Ν. Δένδιας, Γ. Παπαθανασίου, Κυρ. Μητσοτάκης, Κ. Σκανδαλίδης, Βάσω Παπανδρέου, Π. Παναγιωτόπουλος, Σ. Κεδίκογλου, Α. Σπηλιωτόπουλος, οι πρώην υπουργοί Γ. Σουφλιάς, Κ. Λαλιώτης, Γ. Αλογοσκούφης, Γ. Παπαντωνίου, Γ. Βαρβιτσιώτης, Γ. Κεφαλογιάννης, Τ. Γιαννίτσης, Χρ. Βερελής, Π. Μολυβιάτης, Α. Τσοχατζόπουλος».

Δεν υπάρχουν σχόλια: