"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ: Ο trolantwnis @ maximou είναι ο Θεός των τρολ


Ομολογώ πως ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης μου δημιούργησε τέτοιον ενθουσιασμό που είναι δύσκολο να τον κρύψω, ακόμα και αν τον βάλω κάτω από το στρώμα του κρεβατιού μου ή μέσα στο μισάνοιχτο πακέτο τυρογαριδάκια που άνοιξα προχτές. 

Η αιτία του ενθουσιασμού μου έχει να κάνει με τη διαπίστωση πως η Ελλάδα δεν έχει έναν πρωθυπουργό που απλώς μιλάει με τον Θεό, αλλά έναν πρωθυπουργό που είναι και ο ίδιος Θεός και πιο συγκεκριμένα ένας Θεός του τρόλινγκ ή της «πολιτικής», όπως είθισται να λέγεται η κατηγορία στην οποία εντάσσονται όλες οι φάρσες μεγάλου βεληνεκούς.

Με λίγο λιγότερα λόγια ο ανασχηματισμός της δευτέρας μού αποκάλυψε κάτι το οποίο είχα αρχίσει να υποψιάζομαι, αλλά δίσταζα να παραδεχτώ. Πως ο Αντώνης ο Σαμαράς είναι ένας μεγάλος σατιρικός που σύντομα θα μας αναγκάσει όλους να κάνουμε ό,τι και άλλοι συνάδελφοι που τον έχουν πάρει πιο νωρίς χαμπάρι και έχουν καταλάβει πως με τον πρωθυπουργό, το μόνο που μπορείς να κάνεις και να φαίνεται πιο αστείο από αυτά που κάνει από μόνος του, είναι σοβαρές αναλύσεις για την πολιτική του.


Το πρώτο ωραίο αστείο του πρωθυπουργού ή trolantwnis@maximou, όπως είναι γνωστός στο ίντερ το νετ, ήταν η τοποθέτηση του Πάνου του Παναγιωτόπουλου επικεφαλής της κρατικής προσπάθειας για τον ελληνικό τον πολιτισμό. Το τρολάρισμα ήταν τόσο πετυχημένο που ο νέος υπουργός πήρε από το πρώτο λεπτό πολύ σοβαρά τη δουλειά του και ξεκίνησε να αποστηθίζει στίχους μεγάλων Ελλήνων ποιητών, όπως ο Οδυσσέας ο Ελύτης, ο Λευτέρης ο Παπαδόπουλος και ο Παντελής ο Παντελίδης. Ταυτόχρονα παρακολούθησε 33 φορές (όσα τα χρόνια του Σούπερμαν, όπως είπε) μια παλιότερή του απόπειρα να αποδείξει πως ο πολιτισμός δεν είναι μόνο το πολιτιστικό το προϊόν, δεν είναι μόνο η Γιούρο η Βίζιον, οι κινηματόγραφοι με το όνομα Μελίνα και οι συναυλίες στο Μέγαρο της Μουσικής, αλλά κάτι πολύ πιο εσωτερικό. Μιλάω φυσικά για εκείνη την εκπομπή στην οποία ο πρώην Υπουργός της Άμυνας είχε κεράσει πίτσες τον Βασίλη τον Λεβέντη, κάνοντας μια συγκινητική επίδειξη φιλοξενίας.

Στη συνέχεια ο Αγέρωχος Πάνος ζήτησε να συναντήσει τον Μάνο τον Χατζιδάκι και όταν έμαθε πως έχει πεθάνει έστειλε, χωρίς χρονοτριβή, συλλυπητήριο τηλεγράφημα στον Κώστα τον Χατζηδάκη πιστεύοντας πως είναι συγγενής του. Αμέσως μετά κάλεσε τον Γιώργο τον Κατσαρό στο γραφείο του και του ανέθεσε να ηχογραφήσει, παρέα με το αισθαντικό του σαξόφωνο, έργα Μπετόβεν, Μότσαρτ, Βάγκνερ και άλλων κλασσικών συνθετών προκειμένου να γίνουν σι ντι που θα διανεμηθεί στα σχολεία όλης της επικράτειας.


Και μόνο η τοποθέτηση του Αγέρωχου Πάνου στο Υπουργείο του Πολιτισμού θα ήταν ένα αρκετά καλό αστείο, όμως ο trwlantonis ήταν σε μεγάλη φόρμα και έτσι αμέσως μετά σκέφτηκε να τοποθετήσει τον Άδωνι τον Γεωργιάδη επικεφαλής του Υπουργείου της Υγείας. Το πάθος του Άδωνι του Γεωργιάδη για τον αρχαίο τον ελληνικό τον πολιτισμό είναι γνωστό σε όλους όσους λείπει το Ερωτοδικείο και προσπαθούν να το ξεπεράσουν με εκπομπές-μεθαδόνη. Αυτό το πάθος ήταν που έκανε τον πρωθυπουργό να του δώσει το συγκεκριμένο υπουργείο και από την πρώτη στιγμή φάνηκε πως η πλάκα θα λειτουργήσει. Ο Άδωνις ο Γεωργιάδης ήδη έχει αρχίσει να επεξεργάζεται και σύντομα θα φέρει προς ψήφιση, νομοσχέδιο προκειμένου να εγκαταλειφθούν οι πρακτικές της δυτικής της ιατρικής και να επιστρέψει το Εθνικό το Σύστημα της Υγείας εκεί που δικαιωματικά ανήκει: στις θεραπείες του Ασκληπιού και του Ιπποκράτη. Θεραπείες οι οποίες είναι απείρως φτηνότερες, απαλλάσσουν την Υγεία από τα δεσμά των φαρμακευτικών εταιρειών και το κυριότερο: είναι θεραπείες πραγματικά ΕΛληνικές με το ΕΛ κεφαλαίο.
n
Μπορεί να μην είναι γνωστό, αλλά η σχέση του Άδωνι του Γεωργιάδη με τον τομέα της υγείας είναι παλιά: Εδώ τραγουδά το σουξέ του Ζαφείρη του Μελά «Καρδιοπάθειες».

Τελευταία άφησα την πραγματικά μεγάλη στιγμή του πρωθυπουργού η οποία ήταν αποτέλεσμα μιας έμπνευσης η οποία τον τοποθετεί στον πάνθεον των μεγάλων της σάτιρας και της κωμωδίας:   

Μιλάω, φυσικά, για την τοποθέτηση της Φώφης της Γεννηματά στο Υπουργείο της Άμυνας. Μια τοποθέτηση που είχε ως αποτέλεσμα να χτυπήσουν μέσα στη νύχτα τα τηλέφωνα του Τοροσίδη, του Παπασταθόπουλου, του Βύντρα και του Σπυρόπουλου και οι ποδοσφαιριστές να κληθούν επειγόντως στο Πεντάγωνο.

Η αλήθεια είναι πως το αρχικό σχέδιο του Αντώνη του Σαμαρά ήταν ακόμα πιο επικό: Είχε σκεφτεί να φτιάξει ένα υπουργείο ειδικά για τη Φώφη, ένα υπουργείο που θα είχε τον τίτλο Υπουργείο Άνευ Λόγου ή Υπουργείο Διάσημων Επωνύμων και που εκτός από την Φώφη θα έβρισκαν στέγη ο Κυριάκος ο Μητσοτάκης, ο Μιλτιάδης ο Βαρβιτσιώτης, η Όλγα η Κεφαλογιάννη. Δυστυχώς την τελευταία στιγμή δίστασε, αλλά οφείλω να παραδεχτώ πως και η τοποθέτησή της στο υπουργείο της άμυνας είναι, όπως και να το κάνουμε, πολύ καλή ιδέα και μπράβο της.
n
Η Φώφη η Γεννηματά φανερά προβληματισμένη από την ευθύνη ενόψει των κρίσιμων αγώνων με Λιχτενστάιν, Λετονία και Σλοβακία.

Βέβαια, για να κάνω και την εποικοδομητική μου την κριτική, στο τρολάρισμα και την προσπάθεια του πρωθυπουργού να καταστρέψει τη σάτιρα δεν πήγαν όλα καλά. Ας πούμε η πολύ καλή ιδέα να τοποθετηθεί ο Μανώλης ο Καψής στο υπουργείο για τη Νέα Κυβερνητική Τηλεόραση δεν έγινε ποτέ πραγματικότητα, καθώς ο γραμματέας του πρωθυπουργού δεν κατάλαβε το αστείο, νόμιζε πως ήταν λάθος και άλλαξε το Μανώλης σε Παντελής στερώντας μας στιγμές που κανένα Δελφινάριο δεν θα μπορέσει ποτέ να μας χαρίσει. Φυσικά ο γραμματέας απολύθηκε, αλλά το κακό είχε ήδη γίνει.

Τέλος να πω, για όσους δεν το παρατήρησαν, πως ο πρωθυπουργός έκανε και κάποια πιο λεπτά αστεία που λειτούργησαν όπως ένα καρύκευμα σε ένα έτσι κι αλλιώς πολύ νόστιμο φαγητό. Όπως, ας πούμε, το ότι άφησε τον Γιάννη τον Στουρνάρα στο Υπουργείο των Οικονομικών και τον Γιάννη τον Βρούτση στο Υπουργείο της Εργασίας. Στον τελευταίο είπε πως δεν μπορεί να στερήσει την Ελλάδα από τον άνθρωπο που την έφερε στην κορυφή της Ευρώπης. Ο trolantwnis ήταν σίγουρος πως το ότι η συγκεκριμένη κορυφή είναι στην ανεργία, καθόλου δεν θα ενοχλούσε τον πετυχημένο υπουργό, καθώς και αυτός ξέρει πως εμείς οι Έλληνες έχουμε όλες τις πρωτιές στο ντι το εν το έι μας και μπράβο μας.
n
Η νέα κυβέρνηση στην καθιερωμένη αναμνηστική φωτογραφία

Δεν υπάρχουν σχόλια: