"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΕΡΒΙΑ: Η συμφωνία Βελιγράδι - Πρίστινα την φέρνει πιο κοντά στην ΕΕ

Με φόντο τη συμφωνία-ορόσημο για την εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ Βελιγραδίου και Πρίστινας, οι επικεφαλής διπλωματίας της ΕΕ άναψαν την Τρίτη στο Λουξεμβούργο το «πράσινο φως» για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με τη Σερβία το αργότερο έως τα τέλη Ιανουαρίου.
«Υπάρχει προκαταρκτική συμφωνία για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με τη Σερβία» δήλωσε Ευρωπαίος διπλωμάτης στο περιθώριο των εργασιών του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων.

Η προκαταρκτική συμφωνία πρέπει να επισφραγιστεί από τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων στη Σύνοδο Κορυφής που πραγματοποιείται την Πέμπτη και την Παρασκευή στις Βρυξέλλες.

Η ημερομηνία για την έναρξη των διαπραγματεύσεων μπορεί να τροποποιηθεί στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, κατά δήλωση του ίδιου διπλωμάτη που επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια: