"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ: Αντιγράψτε τον "ζήλο" του κ. Α. Μανιτάκη

Του Γιώργου Κράλογλου

Κάνω μια απλή υπόθεση. Φαντάζεστε τι μπορεί να συμβεί αν ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης ακούσει τις παροτρύνσεις του κ. Αντώνη Μανιτάκη να συνεχίσει «με τον ζήλο που έδειξε ο ίδιος» την μεταρρύθμιση του δημοσίου; 

Προσωπικά πιστεύω ότι η κυβέρνηση θα πέσει σε ένα μήνα και τα δανεικά θα κοπούν μαχαίρι.

Γιατί ο κ. Μανιτάκης με τον ζήλο του για συντήρηση του ελληνικού σοβιέτ και με την αξιοθαύμαστη συνέπειά του στις αριστερές του πεποιθήσεις όχι μόνο προστάτεψε τους κρατικούς υπαλλήλους, συμπεριλαμβανόμενων και των απατεώνων, αλλά διέλυσε και την τρικομματική κυβέρνηση όταν τόλμησε να τον παρακάμψει. 

Κανείς δεν περίμενε τέτοιο ζήλο.

Κανείς δεν περίμενε τέτοια ταχύτητα στην μεταρρύθμιση...

Κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει που το πήγαινε με τον ζήλο του... ο κ. Μανιτάκης. 


Εκτός αν μιλάμε για συμφωνία και των τριών Αρχηγών μέσα από ένα σχέδιο συντήρησης του κράτους δια της γνωστής αριστερής μεθόδου. 

Προκαλούμε σύγχυση αλλάζοντας τις έννοιες. Βαφτίζουμε τους απατεώνες επίορκους. Τα προς απόλυση άτομα σε κινητικότητα, την διάλυση των Ουρανισμών ανασύσταση. Οι χαχόλοι – ιθαγενείς φορολογούμενοι αποκλείεται να καταλάβουν τι εννοούμε. Αρχίζουμε τις μελέτες και τα δήθεν προγράμματα κινητικότητας. Όταν μας πάρουν χαμπάρι οι «ιθαγενείς» και η Τρόικα προκαλούμε κρίση και ανασχηματισμό.

Αυτή ίσως είναι μια ακραία ερμηνεία των «πολιτικών εξελίξεων» των ημερών. Και επειδή έχω την πρόθεση να είμαι καλόπιστος σε αυτά που συμβαίνουν θέλω να πιστεύω ότι ίσως κλείσουμε τις «τρύπες» στην κυβέρνηση και πάμε σε μια άλλη εποχή.

Άλλωστε και ο κ. Μητσοτάκης δεν φάνηκε μεν να αποδέχεται τις παροτρύνσεις του κ. Μανιτάκη να ακολουθήσει τα πρότυπα του ζήλου του... (σύμφωνα με το έγκυρο χθεσινό ρεπορτάζ του κ. Αιμ. Περδικάρη). Με μπέρδεψε μόνο η διαβεβαίωσή του ότι θα συνεχίσει και θα ολοκληρώσει το έργο του προκατόχου του. 

Γιατί αν ο νέος υπουργός Μεταρρύθμισης θεωρήσει ότι υπάρχει έργο στο υπουργείο που να ανταποκρίνεται σε αυτά που επιτάσσει η συμβατική μας υποχρέωση, το μνημόνιο και η Τρόικα έχουμε χάσει το παιχνίδι από χέρι. 

Μεταρρύθμιση στο ελληνικό κράτος, κ. Μητσοτάκη είναι, με απλά λόγια, μία και μόνο.

Διαλύστε τους περισσότερους από 500 άχρηστους Οργανισμούς και υπηρεσίες και απολύστε τον κομματικό στρατό που σιτίζεται εδώ και δεκαετίες σε βάρος των ελλήνων φορολογούμενων.

Διώξτε μέσα σε μία εβδομάδα όσους έχει χαρακτηρίσει η δικαιοσύνη απατεώνες και σταματήστε να πληρώνετε τους αποδεδειγμένα κλέφτες με την δικαιολογία ότι δεν έχουν αποφασίσει ακόμη τα πειθαρχικά συμβούλια που ελέγχονται κομματικά.

Με άλλα λόγια κ. Μητσοτάκη. Σταματήστε (ως κυβέρνηση) να μας δουλεύετε όπως η ΔΗΜΑΡ και οι αριστεροί υπουργοί (αποδείχθηκε στην πράξη) οι οποίοι στήριξαν τον κ. Α. Σαμαρά και «το έπαιξαν» ευρωπαϊστές για να μπουν στην κυβέρνηση μπας και χαλάσει η δομή του κρατισμού. 


Έτσι με την αριστερή «κατοχή» στην διοικητική μεταρρύθμιση και όπου άλλου θίγεται το κράτος και οι κομματικοί στρατοί εφαρμόσθηκε το σχέδιο των αριστερών να μείνουν τα πάντα στη θέση τους και αν ξεφύγει η κατάσταση φεύγουμε νύχτα...

Αυτό το θέατρο της συντήρησης του κράτους δια της διαλύσεως κλείνει περίπου δέκα χρόνια...

Από τότε που η Νέα Δημοκρατία και ο κ. Κ. Καραμανλής ζητούσε την ψήφο των φορολογούμενων για να ξαναχτίσει το κράτος το οποίο και μεγάλωσε μετά το 2005 και το καταχρέωσε ζητώντας το 2009 πάλι την ψήφο για το ξαναδιορθώσει...


Από το 2010 μέχρι και σήμερα το 2013 ζούμε πάλι τον μύθο της διάλυσής του ενώ παρακολουθούμε την πραγματικότητα της εξαθλίωσης του ιδιωτικού τομέα. 

Προ ημερών άλλα 500 άτομα βρέθηκαν στο δρόμο από τον γνωστό όμιλο τροφίμων που δεν κατάφερε τελικά να σταθεί στα πόδια του παρά τις διαβεβαιώσεις ότι περνάμε σε φάση αναθέρμανσης της οικονομίας.

Για το συνεχές κλείσιμο επιχειρήσεων και την αύξηση της ανεργίας κατά εκατοντάδες δεν αντέχουν τα επιχειρήματα της αρνητικής οικονομικής συγκυρίας και της οικονομικής κρίσης.

Γιατί την κρίση στην Ελλάδα την προκάλεσε ο κρατικός τομέας και η επιμονή στην συντήρησή του.

Τα γνωρίζει αυτά η κυβέρνηση και εμείς έχουμε γίνει κουραστικοί με την επανάληψή τους. 


Αλλά τώρα που κ. Σαμαράς συνιστά στο νέο υπουργικό του συμβούλιο να πιάσουν τον ταύρο από τα κέρατα δεν χωρούν ούτε φιλοφρονήσεις, ούτε δημόσιες σχέσεις στην ανάληψη υπουργείων που δεν έχουν να παρουσιάσουν το παραμικρό έργο  σε όφελος της κοινωνίας που έχει λιώσει πληρώνοντας το αδηφάγο κράτος.

Ποιο έργο θα συνεχίσετε κ. Μητσοτάκη;

Το ανύπαρκτο έργο του υπουργείου Μεταρρύθμισης;

Την κινητικότητα που δεν έχει  άλλη σημασία από την σωτηρία του κομματικού στρατού με την μέθοδο της ενίσχυσης υπηρεσιών από άχρηστους Οργανισμούς σε χρήσιμους;

Ρίξτε μια ματιά στις πολιτικές κομπίνες της επιμέρους κινητικότητας που επιχειρήθηκε μέχρι σήμερα και θα καταλάβετε πολύ καλά τι θέλω να πω.

Δεν υπάρχουν σχόλια: