"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΑίικα ΣΟΥΡΓΕΛΑ και ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΡΟΥΣΦΕΤΟ-ΣΟΥΡΓΕΛΟ-ΒΥΣΜΑΤΟ-ΞΕΦΤΙΛΑΡΟΠΛΗΚΤΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ: Νίκο Δένδια, είχες μονόκλινο; (Τι λέει, άραγε, ο φίλτατος ΥΠΕΘΑ για το VIP δωμάτιο του αστακοκαραβάρχη Κασσελάκη;)


 Toυ ΦΑΗΛΟΥ ΚΡΑΝΙΔΙΩΤΗ

Οι γελοιότητες Κασσελάκη για τις ολιγοήμερες διακοπές του σε στρατόπεδο, σε… μονόκλινο δωμάτιο, αποτελούν πρόκληση για εκατομμύρια Ελληνες πολίτες και τους γονείς και τους παππούδες μας, για εμάς που υπηρετήσαμε μακρά, πλήρη θητεία.

Η μικρή διάρκεια της θητείας του οφείλεται στον νόμο, το καραγκιοζιλίκι γύρω από αυτήν οφείλεται στον ίδιο και στις φαιδρές και προκλητικές επικοινωνιακές ιδέες που εφαρμόζει γύρω απ’ αυτήν.

Δεν ξέρω αν είναι δικά του τα εφευρήματα ή κάποιου σκερβελέ επικοινωνιολόγου της συμφοράς. Θα του άξιζε, πάντως, να περάσει τις ολιγοήμερες στρατιωτικές διακοπές του, όπως ακούσαμε να χαρακτηρίζονται, με σκούπα – μάπα, καθημερινή κρουαζιέρα με το «πλοίο της αγάπης», τη σκουπιδιάρα, να πάει το δάκρυ κορόμηλο καθαρίζοντας κρεμμύδια στα μαγειρεία και γερμανικό θαλαμοφυλίκι κάθε νύχτα. Ετσι θα προσέφερε μια πραγματική υπηρεσία, ανακουφίζοντας άλλους στρατευσίμους, που κάνουν πλήρη θητεία.

Ειλικρινά, πάντως, η είδηση πως υπάρχουν VIP μονόκλινα δωμάτια σε ελληνικό στρατόπεδο νεοσυλλέκτων μάς έχει αφήσει όλους άφωνους και απορημένους. Είναι κόντρα σε κάθε λογική στρατιωτικής ζωής, κόντρα σε κάθε παράδοση και προφανέστατα αντισυνταγματική.

Η συντριπτική πλειονότητα που κοιμήθηκε σε θαλάμους οπλιτών αντιμετωπίζει με θυμηδία αλλά και καταφρόνηση την είδηση πως κάποιοι είναι πιο… ίσοι από τους άλλους και θα κοιμούνται σε μονόκλινο.

Ορίστηκε, άραγε, και ιπποκόμος του… μεγαλειοτάτου;

Θα του φέρνει το πρωινό και την Αυγή στο κρεβάτι ή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα ταλαιπωρείται να πηγαίνει ως τα εστιατόρια και να μπει στην ουρά με τον δίσκο;

Δεν είναι, βέβαια, αυτός ο προκλητικός κανόνας στην πολιτική τάξη.

Υπάρχουν στη Βουλή και στην κυβέρνηση ταγοί του Εθνους που υπηρέτησαν κανονικότατα και χωρίς προνομιακές συνθήκες.

Ενας από αυτούς είναι και ο Υπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Δένδιας, ο οποίος είναι συνάδελφος, και δεν εννοώ μόνο δικηγόρος. Είναι απόφοιτος της ένδοξης ΣΕΑΠ, που έδωσε εκατόμβη στελεχών για να ποτιστεί το δέντρο της ελευθερίας του Εθνους, εφ.

Αξιωματικός κι αυτός.

Αν υπολογίσω από τη σειρά του, πρέπει να υπηρέτησε θητεία 28 μηνών, πρώτα σε Κέντρο Νεοσυλλέκτων με πλήρεις θαλάμους και μετά στη ΣΕΑΠ, όταν, όπως και στην εποχή μου -θητεία 23 μηνών το 1990-, ήταν μια μικρογραφία της Σχολής Ευελπίδων, από την άποψη της αυστηρής πειθαρχίας. Κάναμε πολύ καιρό να βάλουμε το χέρι στην τσέπη και μας είχε γίνει δεύτερη φύση το τροχάδην. Και, φυσικά, δεν υπήρχε μονόκλινο, εκτός αν ήσουν ο μόνος ένοικος του… Μπάκιγχαμ, του πειθαρχείου.

Τι λέει, άραγε, ο φίλτατος ΥΠΕΘΑ για το μονόκλινο του αστακοκαραβάρχη;

Το παράδειγμα δεν είναι απλά άλλος ένας τρόπος διοίκησης, είναι ο μόνος τρόπος διοίκησης.

Ο Κασσελάκης οδηγεί τον ΣΥΡΙΖΑ στη διάλυση, αλλά πιστεύει πως θα γίνει πρωθυπουργός και το λέει. Θα έπρεπε, λοιπόν…

 

να είναι πιο σεμνός, να απολογείται για τη νόμιμη μεν, ανέκδοτο δε, θητεία που θα υπηρετήσει, και να τη ζήσει, έστω 20 μέρες, όπως τη ζουν όλοι, δείχνοντας ταπεινότητα, μετριοφροσύνη και σεβασμό σε όλους εμάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: