"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΑίικα ΕΘΝΙΚΑ ΣΟΥΡΓΕΛΑ: Ο… φανταροτουρισμός του Κασσελάκη

 

By Black Truth

Ο Στέφανος Κασσελάκης ήταν βέβαιο ότι θα επιχειρήσει να εκμεταλλευθεί τις δεκαπενθήμερες διακοπές του στον στρατό. Τείνει όμως να τρολάρει –για να μην πούμε «εμπαίζει»– του υπόλοιπους νεοσύλλεκτους που θα κάνουν πραγματική θητεία έχοντας μπροστά τους αρκετούς μήνες ακόμη.

 Επί της ουσίας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάνει… φανταροτουρισμό, κάτι σαν τον αγροτουρισμό δηλαδή, και επιχειρεί να το πουλήσει προς το έξω ως «στρατιωτική θητεία» και «υπηρεσία προς την πατρίδα».

Μάθαμε, για παράδειγμα, πως κάνει πρόβες για… παρέλαση. Ότι θα συμμετάσχει όπως και οι υπόλοιποι νεοσύλλεκτοι.

Μάθαμε επίσης ότι συμμετέχει σε όλες τις δραστηριότητες. Οτι θα πάει και στα μαγειρεία. Δηλαδή ότι κάνει αυτά που κάνουν και οι υπόλοιποι, αλλά και ότι στο ενδιάμεσο ασχολείται με το πώς θα αυξηθούν οι αμοιβές των φαντάρων.

Μάλιστα, δηλαδή ο Στέφανος Κασσελάκης θα πάει στα μαγειρεία και κάνει ό,τι κάνουν και οι άλλοι. Για 15 ημέρες. Τόσο θα του πάρει. Μετά την παρέλαση θα μετρά ανάποδα για να φύγει από το στρατόπεδο, την ώρα που οι υπόλοιποι θα κοιτούν τις μεταθέσεις τους και θα αναρωτιούνται πού θα βρεθούν στη συνέχεια.

Κάπως έτσι πάντως λειτουργεί και ο αγροτουρισμός:

 Κάποιοι επιλέγουν να ζήσουν στη φύση και να ασχοληθούν με τις αγροτικές δουλειές για μια εβδομάδα, άντε για 15 ημέρες. Ένα είδος...

 

 εναλλακτικών διακοπών προτού επιστρέψουν στις εργασίες τους για να διηγηθούν στις παρέες τους πώς πέρασαν αυτές τις… δύσκολες ημέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: