"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΑίικο ΣΟΥΡΓΕΛΑΡΑΔΙΚΟ και ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΑ ΣΤΑΛΙΝΙΚΑ ΣΟΥΡΓΕΛΑ: Ο ηγέτης της Τζάκρη έχει μασκαρευτεί φαντάρος - Κάποιοι έχουν ακόμα καρναβάλια

 


To
υ ΜΑΝΟΥ ΒΟΥΛΑΡΙΝΟΥ

Οταν πρωτοδιάβασα τη φράση «Ο Στέφανος Κασσελάκης θα πάρει μέρος στην παρέλαση» αναρωτήθηκα πώς είναι δυνατόν κάτι τέτοιο από τη στιγμή που έχουν περάσει τόσες μέρες από την Κυριακή της Αποκριάς. Γρήγορα όμως θυμήθηκα ότι στη χώρα στην οποία το καρναβάλι όχι μόνο δεν περιορίζεται σε μερικές μέρες τον χρόνο αλλά στην πραγματικότητα δεν σταματά ποτέ, ο ηγέτης της Τζάκρη έχει μασκαρευτεί φαντάρος και παριστάνει ότι υπηρετεί τη στρατιωτική του θητεία.

Ακόμα όμως και για το διαρκές ελληνικό καρναβάλι μού φαίνεται υπερβολικό να παρελάσει ένας «φαντάρος» πριν ακόμα ολοκληρώσει τη βασική του «εκπαίδευση», πράγμα που σημαίνει ότι κρατάω μικρό καλάθι.

Ελπίζω όμως να τον δω να παρελαύνει τόσο επειδή μου αρέσουν οι κωμωδίες όσο και για να μάθουν εκείνες οι συμπολίτισσες που, αν θυμάστε πριν από λίγα χρόνια έκαναν τα καραγκιοζάκια σε μια παρέλαση, πώς πραγματικά μπορείς να αποδομήσεις μια εκδήλωση πατριωτικού χαρακτήρα.

Ταυτοχρόνως, η παρέλαση του Στέφανου με τα στενά ρούχα σηματοδοτεί την πλήρη ρήξη του με τον μπρόεδρο Τσίπρα, ο οποίος θυμίζω πριν κάποια χρόνια, παραμονές της 28ης Οκτωβρίου, ανέβαζε στο face το book μια αφίσα που ζητούσε κατάργηση των παρελάσεων και έγραφε «Στους δρόμους βγαίνουμε για να περπατήσουμε ή να διαδηλώσουμε. Οχι για να παρελάσουμε».

Να δούμε πότε θα το πάρουν απόφαση...

«Η σύγκρουση των τάξεων πάντα είναι βίαιη ακριβώς γιατί η ίδια η έννοια και η ουσία της εξουσίας και της διεκδίκησής της σημαίνει επιβολή», είπε ο σύντροφος Κουτσούμπας στη γιορτή για τα 100 χρόνια του θανάτου του πρώτου Σοβιετικού δικτάτορα Βλαδίμηρου Ιλιτς Λένιν, αποστομώνοντας για άλλη μια φορά τους συμπολίτες που επιμένουν να τοποθετούν το ΚΚΕ στο δημοκρατικό τόξο.

Εορτασμοί

Για να συνεχίσω στο προηγούμενο θέμα, ίσως να υπάρχουν κάποιοι συμπολίτες που να αναρωτιούνται γιατί στο ΚΚΕ γιορτάζουν τα 100 χρόνια από τον θάνατο του Βλαδίμηρου Ιλιτς Λένιν.

Ωστόσο, η απάντηση στο ερώτημα είναι απλή: γιατί …

 

με τον θάνατο αυτό κατέλαβε την εξουσία ο πατερούλης τους ο Στάλιν.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: