"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΝουΔο-γαλαζαίικο ΚΟΥΛΟ-ΧΑΝΕΙΟ: Το ζητούμενο της έρευνας

 


Του ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΚΑΣΙΜΑΤΗ

Η Αννα-Μισέλ αποσύρθηκε από την προεκλογική εκστρατεία, ενώ ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών και ο γραμματέας Αποδήμων της ΝΔ παραιτήθηκαν. Ομως το θέμα που άνοιξε με τη διαρροή προσωπικών στοιχείων δεν έκλεισε με τις παραιτήσεις, είτε τα πρόσωπα αυτά πληρώνουν πραγματικές ευθύνες είτε τιμωρούνται συμβολικά ως αποδιοπομπαίοι.

Για να κλείσει το θέμα, θα πρέπει η έρευνα που διεξάγεται στο υπουργείο Εσωτερικών να καταδείξει τον τρόπο της διαρροής. Θα πρέπει, συγκεκριμένα, να διαπιστωθεί αν η διαρροή οφείλεται σε εισβολή από χάκερ στο σύστημα του υπουργείου ή αν ήταν το προϊόν συνεργασίας στελεχών του υπουργείου με το γραφείο της κ. Ασημακοπούλου. Αυτό οφείλει να αναζητήσει η έρευνα.

Αν ισχύει το δεύτερο, αν δηλαδή η διαρροή οφείλεται σε συμπαιγνία συγκεκριμένων προσώπων, το πρόβλημα είναι ευκολότερα διαχειρίσιμο. Αυτό που χρειάζεται είναι να βρεις τους λεγόμενους επίορκους, να τους κόψεις τον πισινό (μεταφορικώς μόνο) και η κατάσταση τίθεται υπό έλεγχο.

Αν όμως ισχύει το πρώτο, τότε το πρόβλημα είναι πολύ σοβαρότερο, διότι σημαίνει ότι ολόκληρο το ηλεκτρονικό σύστημα του υπουργείου είναι ευπρόσβλητο από τέτοιου είδους κινδύνους.

Από την απάντηση που θα δώσει η έρευνα στο ερώτημα αυτό θα εξαρτηθεί…

 

 η αξιοπιστία του συστήματος της επιστολικής ψήφου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: