"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ - ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΔΙΕΘΝΗ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ: Ο Παγκόσμιος Ιατρικός Σύλλογoς κατηγορεί τον ΠΟΥ για «πολιτικά παιχνίδια» με τον κορονοϊό

Νέα διάσταση λαμβάνει το ζήτημα κατά πόσον ο ΠΟΥ αντέδρασε σωστά και έγκαιρα στην πανδημία του κορονοϊού, καθώς ο Παγκόμσιος Ιατρικός Σύλλογος που εκπροσωπεί δέκα εκατομμύρια γιατρούς σε όλο τον κόσμο κατηγορεί τον Οργανισμό δεν έλαβε υπόψη τις προειδοποιήσεις της Ταϊβάν σχετικά με τον κορονοϊό.

Ο Παγκόσμιος Ιατρικός Σύλλογος που εκπροσωπεί πάνω από 10 εκατομμύρια γιατρούς ανά τον κόσμο εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία καυτηριάζει την στάση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στο ζήτημα του κορονοϊού.

Ο Σύλλογος με επιστολή του προς τον επικεφαλής του ΠΟΥ Τέντρος Γκεμπρεγέσους τονίζει ότι «ο οργανισμός δεν έλαβε υπόψη τις προειδοποιήσεις της Ταϊβάν σχετικά με τον κορονοϊό», καλώντας τον μάλιστα «να συμπεριλάβει την ασιατική χώρα στις ενημερώσεις».

Ειδικότερα, η επιστολή αναφέρει «Η πανδημία έδειξε πόσο καταστροφικό είναι για την δημόσια υγεία να αποκλείεται από τη συμμετοχή της στον οργανισμό μια χώρα σαν την Ταϊβάν, η οποία αντιμετωπίζει με επιτυχία τον κορονοϊό».

Προ ημερών, η Ταϊπέι κατηγόρησε τον ΠΟΥ ότι «παίζει με τις λέξεις», αναφορικά με τις λεπτομέρειες ενός ηλεκτρονικού μηνύματος, σχετικά με τον τρόπο μετάδοσης του COVID-19, μεταξύ των ανθρώπων.

Σημειώνεται ότι...


 η Ταϊβάν δεν είναι μέλος του ΠΟΥ, εξαιτίας της αρνητικής στάσης του Πεκίνου, υποστηρίζει ότι δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής σε διεθνείς οργανισμούς.


ΠΗΓΗ  LIBERAL.GR


Δεν υπάρχουν σχόλια: