"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΠΑΣΧΑ ΕΛΛΗΝΩΝ: Το κράτος του Χριστού

Ο Χριστός νίκησε τον θάνατο, αφού πρώτα γεύτηκε ο ίδιος το πικρό ποτήρι της θνητότητας. 

Μοιράστηκε τη μοίρα μας και φώτισε τα σκοτάδια του Αδη με την ανάστασή Του. Εδειξε ότι αυτό το ζοφερό βασίλειο, που γεμίζει από την αυγή του χρόνου με ανθρώπους, μπορεί να καταλυθεί.
Σε πολιτικό επίπεδο αξίζει να σκεφτούμε ότι η μακροβιότερη ελληνική δομή ήταν η Βυζαντινή Αυτοκρατορία, ένα βασίλειο που είχε στην κεφαλή του τον Ιησού Χριστό.  

Το σύγχρονο ελληνικό κράτος δημιουργήθηκε έπειτα από έναν ηρωικό εθνικοθρησκευτικό αγώνα που διεξήχθη εναντίον του αλλόφυλου και αλλόπιστου δυνάστη. Οι Ελληνες, που παρέμειναν χριστιανοί ορθόδοξοι και τη μαύρη περίοδο της Τουρκοκρατίας, σήκωσαν τα όπλα για τον Χριστό και την πατρίδα.  

Με τον Χριστό και στο όνομά Του πορευτήκαμε τους περίπου δύο αιώνες του ελεύθερου βίου και φτάσαμε ως εδώ διατηρώντας τη γλώσσα μας, την πίστη, τα ήθη, τα έθιμα και τις μύχιες εθνικές επιδιώξεις, που μια μέρα θα γίνουν πραγματικότητα.
 
Ωστόσο, εδώ και μερικά χρόνια, ειδικά από τη σκοτεινή οκταετία του καθεστώτος του Κώστα Σημίτη, έχει αρχίσει να εκδηλώνεται μια συστηματική και σφοδρή επίθεση εναντίον της ορθόδοξης χριστιανικής φυσιογνωμίας και ταυτότητας του συλλογικού βίου μας.
Το θρήσκευμα διεγράφη από τα δελτία ταυτότητας, παρά τη διαφωνία της συντριπτικής πλειονότητας του λαού μας και τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις και τα συλλαλητήρια στα οποία οι πολίτες εξέφραζαν τη θέλησή τους να γίνει δημοψήφισμα για το θέμα. Η διδασκαλία των θρησκευτικών στα σχολεία επιδιώκεται να αποχριστιανοποιηθεί πλήρως και στο Κοινοβούλιο είναι πολλοί οι βουλευτές που -κόντρα στη θέληση του ελληνικού λαού- πάλι συμφωνούν φωναχτά ή σιωπηρά με την επίσημη ρήξη της σχέσης του κράτους με την Εκκλησία και την απάλειψη των σχετικών προνοιών που υπάρχουν στο άρθρο 3 του Συντάγματος, το οποίο θα αναθεωρήσουν στην επόμενη Βουλή.
Η παρατήρηση των τεκταινομένων οδηγεί στο συμπέρασμα ότι όσο απομακρύνεται η Ελλάδα από τον Χριστό τόσο επιδεινώνονται τα προβλήματα, λιγοστεύουν οι ευκαιρίες και αυξάνονται τα δεινά που πλήττουν το έθνος και τον λαό. Οσο οι φορείς της κρατικής εξουσίας χλευάζουν την πίστη και συντονίζουν το αστικό και ποινικό δίκαιο με τα νεοταξικά, αντιχριστιανικά ιδεολογήματα άλλο τόσο...


 καταρρέει το ίδιο το κράτος και καθίσταται αβίωτος ο βίος των ανθρώπων.
Ποτέ δεν είναι αργά για να γίνει το σωστό και ποτέ δεν είναι πολύ νωρίς για να ξεκινήσουμε να κάνουμε αυτό που πρέπει. 

Η αθεΐα, ο μηδενισμός, ο χλευασμός του ονόματος του Κυρίου και η αποϊεροποίηση του συλλογικού βίου είναι πρόβλημα για την κοινωνία, όχι λύση.

Χρόνια πολλά!

Δεν υπάρχουν σχόλια: