"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΘΝΙΚΟΙ ΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΕΣ - ΕΘΝΙΚΑ ΣΟΥΡΓΕΛΑ: Ανευθυνότητα και γελοιότητα πολύ συχνά πηγαίνουν μαζί. Μας το θυμίζει πάντα ο υποκλοπέας...

Γράφει ο ΦΑΛΗΡΕΥΣ


Η οξεία αντίληψη του προέδρου της Βουλής απέτρεψε εν τη γενέσει της την απόπειρα του Βαρουφάκη να πλασάρει στη Βουλή το προϊόν της υποκλοπής των συνεδριάσεων του Eurogroup, με άλλα λόγια, την απόπειρα να μεταθέσει την ευθύνη της απαράδεκτης πράξης του στη Βουλή. 


Το χιούμορ του Κ. Τασούλα, όμως, ήταν εκείνο που εξέθεσε τη γελοιότητα της απόπειρας, καθώς στην ομιλία, με την οποία απέρριψε την προσφορά του Βαρουφάκη (το στικάκι με την ηχογράφηση), επανέλαβε τουλάχιστον τέσσερις φορές τον λόγο που είχε επικαλεστεί ο Βαρουφάκης για την αποχώρησή του από την αίθουσα: είχε να πάει στην κηδεία του καλύτερού του φίλου.

Το πρώτο που σκέπτεσαι, όταν το ακούς, είναι πώς γίνεται αυτό. Αφού ο καλύτερος φίλος του δεν είναι ο εαυτός του; 


Πώς γίνεται να πρέπει να πάει στην κηδεία του; 


Στην πραγματικότητα, ήθελε...



 η δραματική χειρονομία του με το στικάκι να συμπέσει με τα μεσημβρινά δελτία, αλλά ο Δ. Κουτσούμπας, που αρνήθηκε να του παραχωρήσει τη σειρά του στις ομιλίες, του χάλασε τα σχέδια. Ανευθυνότητα και γελοιότητα πολύ συχνά πηγαίνουν μαζί. 


Μας το θυμίζει πάντα ο υποκλοπέας...


ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 16/2/2019

Δεν υπάρχουν σχόλια: