"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΥΠΑΡΚΤΟΣ ΚΗΦΗΝΟΚΑΤΣΑΠΛΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ: Απεργοί για γέλια και για κλάματα

Τα αιτήματα των απασχολούμενων με τα προγράμματα του ΟΑΕΔ είναι τα εξής 3 όπως τα ανακοινώνει η ΑΔΕΔΥ, που χτες λεκαβε στάση εργασίας - τη δεύτερη μέσα στον Φεβρουάριο:

- Άμεση ανανέωση–παράταση των συμβάσεών τους.

- Καμία απόλυση συμβασιούχου του προγράμματος.


- Μόνιμη και σταθερή δουλειά σε όλους τους εργαζομένους στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα.


Το πρώτο και το δεύτερο είναι το ίδιο, μολονότι η λέξη απόλυση χρησιμοποιείται καταχρηστικώς, για να το φορτίσουν συναισθηματικά. Όταν κάνεις μια σύμβαση εργασίας 8 μηνών και περάσει το 8μηνο, λήγει η σύμβαση - δεν απολύεσαι.  


Το τρίτο αίτημα δεν είναι για σχόλιο. Είναι για γέλια και για κλάματα. Και μόνο το ότι κάποιος μπορεί να υποστηρίζει σοβαρά ως αίτημα προς το κράτος την μόνιμη και σταθερή δουλειά σε όλους και στον ιδιωτικό τομέα, είναι απόδειξη ότι δεν έχει στοιχειώδη νοημοσύνη, άρα δεν κάνει για καμμία δουλειά.

Όμως, τι ήταν τα 8μηνα του ΟΑΕΔ, αυτά που έληξαν και τα καινούργια που ετοιμάζονται για 35.000 δικαιούχους; 


Ήταν συμβάσεις εργασίας επειδή υπήρχε κάποια ανάγκη εργασίας;  


Όχι. Ήταν ένας μηχανισμός ψηφοθηρίας, που κλέβει χρήματα από τον ιδιωτικό τομέα για να τα μοιράσει, χωρίς να υπάρχει κανένας εργασιακός λόγος, ως αργομισθίες σε κάποιους που είναι ή εμφανίζονται ότι είναι άνεργοι για πάνω από έναν χρόνο.

Όποιον και να ρωτήσεις στην παραγωγική οικονομία θα σου πει ότι δεν βρίσκει ανθρώπους να δουλέψουν. Σε μια χώρα με ανεργία ρεκόρ κανένας δεν πάει για δουλειά. Οι μποναμάδες του ΟΑΕΔ, τα κοινωνικά μερίσματα, οι επιδοτήσεις ηλεκτρικού και ενοικίου και τα κοινωνικά παντοπωλεία, φαρμακεία, κουπόνια για τη λαϊκή κ.λπ. ισοδυναμούν με εισόδημα ίσο ή και μεγαλύτερο από αυτό που θα είχε κάποιος δουλεύοντας. Κάνει και 4-5 μεροκάματα μαύρα, κορόιδο είναι να πιάσει κανονική δουλειά;
 


Πλήρωνε λοιπόν εσύ του ιδιωτικού τομέα την ΑΔΕΔΥ κατεβάζει ρολά ζητώντας οι 8μηνες συμβάσεις να μετατραπούν σε 40χρονες και να έχουν μόνιμη και σταθερή δουλειά όλοι οι εργαζομένοι στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα!  


Δεν μας διευκρίνισε:



 στην Ελλάδα μόνο ή παγκοσμίως;

 

Υ.Γ. Δεν ρωτάω τι κάνει η κυβέρνηση. Φαντάζομαι πως και ο πιο καλοπροαίρετος κατάλαβε πως δεν είναι διατεθειμένη να συγκρουστεί με τίποτε και με κανέναν. Άλλωστε τιμά τους αγώνες της Αριστεράς, κι ο σημερινός είναι ένας από αυτούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: