"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΟΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΟΦΑΣΙΣΤΑΡΑΔΙΚΟ: Οταν ψηφίζει το μετρό...

Του ΠΑΣΧΟΥ ΜΑΝΔΡΑΒΕΛΗ


Τα δίνει όλα η κυβέρνηση για να πετύχει ένα αξιοπρεπές ποσοστό στις επικείμενες δημοτικές/περιφερειακές/ευρωπαϊκές εκλογές. Μαζί της και οι διορισμένοι από την ίδια διοικητές των Δημοσίων Επιχειρήσεων Κοινής Ωφελείας (ΔΕΚΟ), όπως ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό Α.Ε.


Ο κ. Γιάννης Μυλόπουλος ανάρτησε στο Facebook μια φωτογραφία με την υποψήφια δήμαρχο Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κατερίνα Νοτοπούλου γράφοντας: «Το μετρό στηρίζει Κατερίνα Νοτοπούλου για δήμαρχο Θεσσαλονίκης, γιατί και η Κατερίνα, ως Δντρια (sic) του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσνίκη (sic) και ως υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης, στήριξε με όλη της τη δύναμη το μετρό» (11.5.2019).


Το ερώτημα είναι: όλο το μετρό στηρίζει Νοτοπούλου; Και οι σταθμοί με τους ζωγραφισμένους μουσαμάδες που φτιάχτηκαν τσάτρα-πάτρα για να κάνει πρώιμα εγκαίνια ο πρωθυπουργός; Οι συρμοί, που δεν ήρθαν ακόμη, λογίζονται ως ψηφοφόροι εξωτερικού;  


Και στηρίζει μόνο το μετρό Θεσσαλονίκης ή μήπως και το μετρό Αθήνας, αφού ο διορισμένος επαναστάτης πρύτανης διαφεντεύει ολόκληρη την Αττικό Μετρό Α.Ε.;


Ανέκαθεν ο κρατικός μηχανισμός χρησιμοποιείται σιωπηρώς υπέρ του κυβερνώντος κόμματος. Οι διορισμένοι των ΔΕΚΟ πάντα έγλειφαν το χέρι που τους τάιζε· έκαναν προσλήψεις στα μουλωχτά και λίγες μέρες πριν από τις εκλογές διαλαλούσαν το μεγάλο έργο που γίνεται, και συνεπώς κάνει η κυβέρνηση. Αυτή, δυστυχώς, είναι η φύση του κράτους. Κλείνει το μάτι στο κόμμα που το διαφεντεύει. Σε άλλες χώρες λιγότερο, και σε άλλες χώρες –όπως η Ελλάδα– περισσότερο. Με άλλες κυβερνήσεις λιγότερο και με άλλες περισσότερο.


Πρώτη φορά, όμως, στη Μεταπολίτευση εμφανίζεται τόση δημοκρατική αήθεια, με έναν διορισμένο διοικητή ΔΕΚΟ να γίνεται τσιρλίντερ της υποψήφιας του κόμματος που τον διόρισε. Το μετρό Θεσσαλονίκης δεν μπορεί να στηρίζει οποιονδήποτε, κι αν μπορούσε, δεν θα έπρεπε μιας και πληρώνεται απ’ όλους τους Ελληνες· και από τους ψηφοφόρους του κ. Νίκου Ταχιάου (Ν.Δ.), και του κ. Σπύρου Βούγια (ΚΙΝΑΛ), και του Σωτήρη Ζαριανόπουλου (ΚΚΕ) κ.ά.


Μιλώντας τις προάλλες στη Βουλή, ο υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης ανακοίνωσε ότι υπάρχουν δυο λογιών Δημοκρατίες και δήλωσε ότι «είμαι επικίνδυνος για τη δική σας Δημοκρατία» (9.5.2019).


Είναι προφανές ότι στη Δημοκρατία των Πολάκηδων ψηφίζει και το μετρό, όπως παλιότερα σε μιαν άλλη Δημοκρατία ψήφιζαν τα δένδρα. Εκείνη η Δημοκρατία ονομάστηκε «ανάπηρη» και οι παλιότεροι αριστεροί την έζησαν στο πετσί τους.


Ευτυχώς όμως η Δημοκρατία των πολλών που εγκαθιδρύθηκε το 1974 έχει...


 πολλά αντισώματα για αντιδημοκράτες σαν τον κ. Πολάκη ή τον πρόεδρο της Αττικό Μετρό Α.Ε. Και το καλύτερο λέγεται εκλογές...

Δεν υπάρχουν σχόλια: