"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΑΝΕΛέητο ΣΟΥΡΓΕΛΟΞΕΦΤΙΛΑΡΑΔΙΚΟ: Ξύπνησε απότομα ο Μπάνος…


Ξύπνησε ξαφνικά ο Μπάνος. Κι όχι μόνο ξύπνησε, αλλά απασφάλισε κιόλας.

 
Λες και του ‘ρθε στον μακάριο ύπνο του η θεία επιφοίτηση…

 
Μόλις τον πούλησε στεγνά η Κουντουρά, θυμήθηκε πως ο μπαμπάς της ήταν χουντικός… Τόσα χρόνια όλο αγκαλιές και φιλιά ήταν με την Πασιονάρα των πσαικαζμένων… τώρα αυτή είναι παρίας, και ίσως χουντόσπορος.

 
Ακόμη και για τον Βούτση είχε να πει, τον Πρόεδρο της Βουλής μας!

 
Ακόμη και για τον γιο του... ότι έπρεπε, λέει, να είναι μέσα!

 
Άκου να δεις! Ποιος τα λέει;

 
Ο συγκυβερνήτης του Αλέξη, που χρόνια ολάκερα καταστρέφει τη χώρα σε αγαστή σύμπνοια με τους χουντόσπορους και τους αλληλέγγυους του Κουφοντίνα.

 
Τώρα ξύπνησε ο συγκαμένος κομάντο. Ο όψιμος Μακεδονομάχος

 
Όταν όμως έκανε τις βόλτες του με ελικόπτερα και με φρεγάτες (μόνο σε υποβρύχιο δεν έχει μπει ποτέ, καθώς δεν χωράει να κατέβει) ντυμένος την μια ΟΥΚας και την άλλη πιλότος, όλα ήταν μια χαρά.

 
Δεν υπήρχαν ούτε χουντόφρωνες ούτε συμπαθούντες της 17Ν στον κομματικό του περίγυρο.


Χρειάστηκε να του μπει το αυγό στον πωπό για να θυμηθεί αυτά που όλοι γνωρίζουν.  

Ότι δηλαδή τόσο το κόμμα του, όσο και ο Σύριζας του Αλέξη, είναι δυο μορφώματα, κουρελούδες, αποτελούμενα από κάθε καρυδιάς καρύδι… μετερίζια στα οποία βρήκαν στέγη όλα τα απολειφάδια της ΝΔ και του Πασόκ, όλοι οι πανελίστες του Ζούγκλα και του Χίου, συν κάποιοι αμετανόητοι ιδεοληπτικοί αριστεροί, οι περισσότεροι όμως εκ των οποίων την κάνανε με ελαφρά πηδηματάκια το μαύρο καλοκαίρι του δημοψηφίσματος.

 
Αφήνοντας πίσω τους τους επαγγελματίες τριτοκλασάτους απατεώνες του παλιού σάπιου Πασόκ, με τους νέους όψιμους νουνεχείς μεταρρυθμιστές (γερμανοτσολιάδες) του Αλέξη, με τους οποίους και συνεργάστηκε ο Μπάνος με την υπουργική καρέκλα συρραμένη στον πισινό του.

 
Θα έλεγε και για τον Τέρενς ο παχύς «υμπουργός» αλλά μάλλον τον φοβάται, καθώς πρόκειται για μεγαλύτερο σαλτιμπάγκο από τον ίδιο, που γνωρίζει πράγματα και… ποσά.

 
Μπορεί να έλεγε και για τον Αλέξη, αλλά μιας και όπως όλα δείχνουν το σόου είναι σικέ, ούτε γι' αυτόν θα μιλήσει.

 
Όπως και δεν θα μιλήσει για τους βουλευτές του, τους οποίους δεν διαγράφει μη τυχόν και μείνει μόνος και Πάνος… στη Βουλή, και μετά ούτε λιμουζίνες, ούτε βαστάζοι, ούτε αρχηγιλίκια, ούτε τίποτα…

 
Έτσι, με αυτά και με αυτά η χώρα συνεχίζει την διαδρομή της προς την άβυσσο, πάνω σε ένα τρενάκι του τρόμου, με χειριστές του τον Παπαχριστόπουλο, τον Κουρουμπλή, την Κουντουρά, την Παπκώστα και τον … Δανέλη.

 
Κι εμείς αποσβολωμένοι, παρακολουθούμε τις εξελίξεις, και πληρώνουμε τις αμαρτίες τόσο τις δικές μας, όσο και όλων των πρόσφατων γενιών, κρεμασμένοι από τα χείλη του σέξι Αλέξη, το τσουλούφι του γυρολόγου δερματολόγου και το στρινγκ της πρώην μοντέλας.

 
Όσο για την Μακεδονία, να ‘ταν κι άλλη.

 
Ξεπουλιέται για έναν ΕΝΦΙΑ… για μια θεσούλα… για έναν βουλευτικό μισθό κάποιων ακόμη μηνών.

 
Κι αυτό είναι λογικό, όταν ψηφίζουμε πεινασμένα ανθρωπάκια, άεργα στην πλειοψηφία τους, που ο μόνος λόγος που πολιτεύονται, πουλώντας και μοιράζοντας σανό, είναι για να ανέβουν φορολογική κλίμακα. Τίποτα άλλο.

 
Να μη ξεχνάμε, όπως είχε δημοσιευτεί πριν από 2 χρόνια, από τους 153 τότε που στήριζαν την ανίερη συγκυβέρνηση, η συντριπτική πλειοψηφία είχε δηλώσει ως ετήσιο εισόδημα το 2014 (πριν εκλεγούν) το αστρονομικό ποσό των… 4.000 ευρώ! Οι υπόλοιποι είναι οι μπρούκληδες του Σύριζα, οι τύποι με τα δεκάδες ακίνητα και τα εκατομμύρια σε καταθέσεις (πάντα στο εξωτερικό).

 
Και καθίστε εσείς να τηγανίζεστε μεροδούλι μεροφάι για να βγάλετε χρήματα να πληρώσετε τις υπερωρίες του Καρανίκα και των γκόμενων της Σβίγκου.

 
Και όποιος διαμαρτύρεται στην πράξη, θα τρώει το ξύλο της αρκούδας από τα ΜΑΤ που θα καταργούσε ο Αλέξης, αλλά που δεν πρόκαμε, αφού είχε προτεραιότητα να πουλήσει την Μακεδονία…

 
Μόλις όμως ολοκληρωθεί κι αυτό, τότε ποιος μας πιάνει;

 
Επιδόματα και παροχές να φαν κι οι κότες… και μπόλικοι νέοι σταθμοί διοδίων, που είναι, λένε, μοχλοί ανάπτυξης!

 
Και μετά ξανά μανά εκλογές, και ξανά μανά Αλέξης. Αυτή τη φορά στα κάγκελα, κάνοντας αυτό που ξέρει καλύτερα, το οποίο είναι και το πραγματικό του ατού. Καταγγελίες επί παντός επιστητού και άρνηση για την άρνηση…

 
Όσο για τον συγκαμένο, αυτός...


 από την ερχόμενη Κυριακή θα περιοδεύει παντού, με το υπόλοιπο μπουλούκι του (Κατσίκης κ.ά) ντυμένος Μακεδονομάχος, φυσώντας και ξεφυσώντας, και εξαπολύοντας μύδρους προς όλα τα πρώην φιλαράκια του, που πλέον δεν θέλουν ούτε να τον δουν.

 
Μέχρι να αντικρίσει τις κάλπες, να δει τα μηδενικά ποσοστά του, και να εξαφανιστεί στη λήθη και αυτός. Στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, παρέα με άλλους μπόλικους παρόμοιους σαλτιμπάγκους, από εκείνους που πάντα ευδοκιμούν στην μπανανία μας…

 
Εις υγείαν!

 
ΥΓ- Άκουσα χθες τον σταυραετό Μπάνο να λέει πως ξεγέλασε τους Τούρκους και πήγε στα Ίμια και έριξε στεφάνι (σαν τον κλέφτη δηλαδή).

 
Και ποιο ήταν το κλου; Είπε χασκογελώντας, πως ακόμη κι αν ήταν οι Τούρκοι στα Ίμια, αυτός θα πήγαινε γιατί δεν φοβάται.

 
Μα συγνώμη… αν ήταν οι Τούρκοι στα Ίμια τον Μπάνο θα στέλναμε; Δεν θα στέλναμε στρατό; Δεν θα είχαμε πόλεμο;

 
Εκτός κι αν τα δώσαμε ήδη τα Ίμια, και εγώ δεν πήρα χαμπάρι… ασχολούμενος με τα παράσημα και τις στολές του υμπουργού.




Δεν υπάρχουν σχόλια: