"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΘΝΙΚΑ ΣΥΡΙΖΑΝΕΛέητα ΞΕΦΤΙΛΙΚΙΑ: Eνα αμούστακο παιδί, ο Πάκης, ο Σόρος και το μπαλαμούτιασμα της Συμφωνίας των Πρεσπών μέσα στη κατσιαπλιάδικη ημιμάθειά τους


Σε εντίθεση με τις αναλύσεις των εγχώριων πεπετζήδων ελάχιστες γραμμές στο άρθρο-καταπέλτης του περιοδικού ΤΙΜΕ για την Συμφωνία των Σκοπίων ήταν αρκετές.  


Τι επισημαίνει ο αρθρογράφος; 


Οτι στην ουσία τόσο στην Ελλάδα όσο και στα Σκόπια ένας συνασπισμός μειοψηφιών στηρίζει την αλλαγή ονόματος.


Γράφει για τα Σκόπια ότι η αλλαγή ονόματος «υποστηρίζεται από ένα συνασπισμό μιας μειοψηφία της κυρίαρχης σλαβομακεδονικής εθνοτικής ομάδας και την εθνοτική Αλβανική μειονότητα, ενώ είναι αντίθετη η πλειοψηφία των Σλαβομακεδόνων. Με άλλα λόγια, η Συμφωνία βάζει ένα συνασπισμό μειονοτήτων απέναντι στην πλειοψηφία της πλειοψηφίας. Ένα τέτοιο σκηνικό θα ανάψει και πάλι τις εθνοτικές εντάσεις και θα αυξήσει την πολιτική πόλωση στη Μακεδονία».
 

Με λίγα λόγια προαναγγέλει εμφύλιο στα Σκόπια και γύρευε τι άλλου είδους φασιστικές τερατογεννέσεις ως απόρροια μιας συμφωνίας που μια παρέα αμούστακων παιδιών (ο Τσίπρας και οι συνεργάτες του) με την συνεργασία ενός πρόθυμου Προέδρου της Δημοκρατίας (ιστορικά μοιραίος θα αποδειχθεί κι αυτός) και υπό την καθοδήγηση του Σόρος, μπαλαμούτιασαν μέσα στην κατσιαπλιάδικη ημιμάθειά τους.

 
Το TIME ολοκληρώνει την αποδόμηση της Συμφωνίας των Πρεσπών ως εξής: «Σε μια περίοδο με σοβαρά προβλήματα στο κράτος δικαίου σε ορισμένα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και λαϊκές αναταραχές σε άλλα, μια τέτοια προσέγγιση στα προβλήματα της Ευρώπης είναι κοντόφθαλμη και αυτοκαταστροφική».

 
Μόλις τη Κυριακή ο ανεκδιήγητος Πάκης και ο σατυροβαρκάρης κλαρινογαμπρός Φάμελλος παρέα με την Νοτοπούλου έτυχαν...


 μιας καυτής υποδοχής στη Θεσσαλονίκη. Η αστυνομία μάλιστα προχώρησε σε προσαγωγές πολιτών αλλά και σε ρίψη χημικών προς τους διαδηλωτές, όταν επιχείρησαν να σπάσουν το αστυνομικά μπλόκα και να προσεγγίσουν στον χώρο της εκδήλωσης.
 

Οι διαδηλωτές φωνάξαν συνθήματα όπως «Προκόπη προδότη» και προσπάθησαν να σπάσουν τον φραγμό των ΜΑΤ κάτω από το Μέγαρο Μουσικής, στη συμβολή των οδών Κάλλας και 25ης Μαρτίου, ενώ οι αστυνομικοί απάντησαν με χημικά. Παράλληλα, αποδοκίμασαν έντονα την Κατερίνα Νοτοπούλου και τον Σωκράτη Φάμελλο κατά την άφιξη τους. Η πομπή που μετέφερε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, σύμφωνα με το ρεπορτάζ που μετέδωσε η τηλεόραση του ΣΚΑΙ δεν κατάφερε να περάσει μπροστά από την κεντρική είσοδο του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης με αποτέλεσμα ο Προκόπης Παυλόπουλος να προσέλθει στον χώρο της εκδήλωσης από πλαϊνή είσοδο όπου μίλησε στην εκδήλωση για την ημέρα μνήμης των Ελλήνων Εβραίων μαρτύρων και ηρώων του ολοκαυτώματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: