"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΔΙΕΘΝΗ ΣΟΥΡΓΕΛΑ - ΕΘΝΙΚΑ ΣΥΡΙΖΑΝΕΛέητα ΞΕΦΤΙΛΙΚΙΑ: Τσίπρας ο πολυβραβευμένος (Το Νόμπελ δεν είναι παρά η κορυφή του παγόβουνου)

Ο Αλέξης ειναι υποψήφιος για το Νόμπελ. 


Του αξίζει και με το παραπάνω να βρεθεί στην ιδια κατηγορία με τον Αλ Γκορ, τον Κάρτερ, τον Κίσινγκερ και άλλους φονίαδες των λαών-αγωνιστές του πανανθρώπινου αγαθού που ονομάζεται Παγκόσμια Ειρήνη.

 
Βέβαια δεν είναι μόνο αυτή η διάκριση που συνοδεύει το πλούσιο κυβερνητικό έργο του πρωθυπουργού μας. Έχει τιμηθεί και με δεκάδες άλλα βραβεία τα οποία όμως κρατάει μυστικά γιατί είναι σεμνός και λιγομίλητος


Σπάμε αυτή την ομερτά της ταπεινοφροσύνης και τα παρουσιάζουμε, γιατί πρέπει επιτέλους να μάθει η ανθρωπότητα τι πραγματικά συμβαίνει.


Όσκαρ ειδικών εφέ
Του απονεμήθηκε γιατί κατά την περίοδο της διαπραγμάτευσης  και για τις ανάγκες του ρόλου "βαθύτατα στενοχωρημένος",  έπεισε τους θεατές ότι έβγαλε έρπη στο στόμα. Βέβαια κανείς δεν τον είδε, αλλά αυτή ακριβώς είναι η μαγεία των Όσκαρ, να βραβεύει φανταστικά γεγονότα.


Emmy Awards- κατηγορία stand up comedy
Την στιγμή που χιλιάδες κωμικοί ξοδεύουν μήνες για να βρουν τα σωστά κείμενα και χρόνια για να μάθουν την τεχνική της κωμωδίας, ο Τσίπρας χρειάστηκε μόλις 15 δευτερόλεπτα  για να σκορπίσει άφθονο γέλιο σε ολόκληρο τον κόσμο. Ανέβηκε με άνεση στο πάλκο  και χωρίς να επηρεαστεί από το κοινό, ανάμεσα στο οποίο βρισκόταν και ο πρόεδρος Ομπάμα, άρχισε να μιλάει ελληνικά με αμερικάνικη προφορά. Αξεπέραστος


Βραβείο Χέρντερ για τη διατήρηση της ευρωπαΐκής πολιτιστικής κληρονομιάς
Σε μια εποχή που το Hollywood έχει κυριεύσει τον πλανήτη πλασάροντας στα μικρά παιδιά τις αμερικάνικες ταινίες του Disney, ένας ευρωπαίος ηγέτης σήκωσε το ανάστημά του και έστρεψε το ενδιαφέρον της παγκόσμιας κοινής γνώμης στα παραδοσιακά παραμύθια της γηραιάς Ηπείρου, συγκεκριμένα στον Πινόκιο. Την τελετή απονομής παρακολούθησαν πολλοί έλληνες προσκεκλημένοι, όπως συνταξιούχοι που πήραν 13η σύνταξη, δανειολήπτες που λόγω της σεισάχθειας μηδένισαν τον τραπεζικό δανεισμό τους, ιδιοκτήτες σπιτιών που του ωφελήθηκαν από την κατάργηση  του ΕΝΦΙΑ και πολλοί άλλοι.

 
Βραβείο Ολίβιε
Απονέμεται στον καλλιτέχνη που ξεχώρισε για τα επιτεύγματα του στο χώρο του θεάτρου. Συνυποψήφια ήταν και η σύζυγός του Μπέτυ Μπαζιάνα για το ρόλο της κλαίουσας σε κάθε επέτειο του δημοψηφίσματος, αλλά αποσύρθηκε γιατί είναι και φεμινίστρια

 
Βραβείο Οστρόβσκι
Το διεκδικούν επιστήμονες οι οποίοι διακρίθηκαν για τις επιτυχίες τους στα μαθηματικά. Ο Αλέξης απέδειξε ότι το 1 δισεκατομμύριο που κόστιζε το e-mail του Χαρδούβελη, είναι μεγαλύτερο ποσό από τα 100 δις που στοίχισε η διαπραγμάτευση του. Το βραβείο θεσμοθετήθηκε από το πανεπιστήμιο  της Βασιλείας και του Βατερλώ. Τον Τσίπρα τον πρότεινε το δεύτερο.


Βραβείο καλύτερου ταβλαδόρου
Είναι το βραβείο για το οποίο μόχθησε περισσότερο. Ο προηγούμενος έλληνας που το έχει κερδίσει, όταν το διοργάνωνε το Ούζο 12, ήταν ο Πάνος Καμμένος και είναι λογικό οτι είχε ανεβάσει ψηλά τον πήχη. Με τη βοήθεια πολλών μετακλητών που προσελήφθησαν λόγω των ειδικών γνώσεων σε αυτό το ελληνικό άθλημα, ο Αλέξης έριξε τις σωστές ζαριές και νίκησε. Κάποιες βέβαια τις  έχασε, αλλά ήταν αυτές που παιζόταν το όνομα της Μακεδονίας, επομένως δεν έχει μεγάλη σημασία.


World travel awards
Ο Αλέξης έδειξε σε όλο τον κόσμο τι σημαίνει φτηνό ταξίδι. Ταξίδεψε μέχρι την Κούβα για να αποτίσει φόρο τιμής στον Φιδέλ Καστρο χρησιμοποιώντας το πρωθυπουργικό αεροπλάνο (το οποίο θα πουλούσε ώστε να αγοράσει τρακτέρια για να δουλεύει η αγροτιά-γνωστά αυτά) και όταν έγινε σούσουρο, το Μαξίμου διευκρίνισε ότι τα καύσιμα για το πήγαινε -έλα κόστισαν μόλις 16.700 ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι μια  αεροπλάναρα νά, καίει 0,0857 ευρώ ανά χιλιόμετρο και καλό είναι να το γνωρίζουν όσοι πάνε για διακοπές ή μπίζνες με το πανάκριβο Φιατάκι τους. Θα έπρεπε να ξέρουν ότι με το πρωθυπουργικό αεροπλάνο θα τους ερχόταν πολύ πιο φτηνά.


Βραβείο ...
Ακαδημίας Αθηνών
Καιρό είχε να βραβευθεί από την Ακαδημία ένας κομμουνιστής με ανοιχτό μυαλό και ανθρωπιστική δράση. Η προηγούμενη ήταν η Έλενα Τσαουσέσκου.
 

Βραβείο υπάλληλος του μήνα
Κανείς συνάδελφός του δεν ακολουθεί τις διαταγές του αφεντικού με τέτοια συνέπεια και υπευθυνότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: