"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


Σαν σήμερα (29/1/ΧΧΧΧ)

1827: O Μακρυγιάννης σημειώνει μεγάλη κατά των Τούρκων στην Καστέλα του Πειραιά.

1900: Το ελληνικό Δημόσιο δέχεται δωρεά 13 εκατομμύρια δραχμές απο την  Ιφιγένεια Συγγρού για τη σκυρόστρωση των πλατειών και των κυριότερων δρόμων της Αθήνας.

1920: Ο Γουόλτ Ντίσνεϊ πιάνει την πρώτη δουλειά του αμειβόμενος με 40 δολάρια εβδομαδιαίως για να σχεδιάζει σκίτσα

1963: Απορρίπτεται η είσοδος της Μεγάλης Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα, λόγω γαλλικού βέτο.

1964: Τελετή έναρξης των 9ων χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Ίνσμπρουκ της Αυστρίας. Για πρώτη φορά στην ιστορία των αγώνων, η ολυμπιακή φλόγα μεταφέρεται από την Αρχαία Ολυμπία.


1985: Γεννιέται η Αθηνά Ωνάση, εγγονή του μεγιστάνα Αριστοτέλη Ωνάση.


1837: Ο ρώσος συγγραφέας Αλέξανδρος Πούσκιν σκοτώνεται σε μονομαχία από τον σύζυγο της ερωμένης του.

1941: Πεθαίνει ο Ιωάννης Μεταξάς


2013 Πεθαίνει στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός», ο τελευταίος χουντικός ισοβίτης Νικόλαος Ντερτιλής. Ήταν από τους πλέον αμετανόητους της επτάχρονης δικτατορίας και είχε καταδικαστεί σε ισόβια για τη δολοφονία του 20χρονου Μιχάλη Μυρογιάννη, έξω από το Πολυτεχνείο το μεσημέρι της Κυριακής 18 Νοεμβρίου 1973. 
2015: Πεθαίνει σε ηλικία 77 ετών η αυστραλιανή συγγραφέας Κολίν ΜακΚάλαφ, το μπεστ σέλερ της οποίας "Τα Πουλιά Πεθαίνουν Τραγουδώντας" μεταφέρθηκε στην μικρή οθόνη σε μίνι σειρά και σημείωσε τεράστια επιτυχία

Δεν υπάρχουν σχόλια: