"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΟΣΟΥΡΓΕΛΟΞΕΦΤΙΛΑΡΑΔΙΚΟ: Συνεχίζουμε να κερδάμε… γενικώς!

Το είπε και το έκανε ο Αλέξης!
 

Κόντρα στις ξενόδουλες Κασσάνδρες, που τώρα τρέχουν να βρουν λαγούμι για να κρυφτούν.


Τι έκανε; Έδωσε πλέριες αυξήσεις στους χειμαζόμενους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα, αυξάνοντας τον κατώτατο μισθό κατά 3 περίπου ευρώ το μήνα!

 
Σε λίγο, λέει, θα αυξήσει και τον ανθυποκατώτατο, ενώ μετά θα βάλει πλώρη για να πάει επιτέλους ο ανώτατος μισθός στη χώρα μας στα 751 ευρώ, όπως δεσμεύτηκε προεκλογικά, με κάποιους κακότροπους να άκουγαν «κατώτατο» αντί για το σωστό «ανώτατο», που έλεγαν οι αγωνιστές του φωτός.

 
Αλλά τέτοιοι παραδόπιστοι είναι όλοι εκείνοι που ακόμη και μετά την έξοδό μας από τα μνημόνια, ακόμη και μετά από την πλήρη επιστροφή στη κανονικότητα, εκείνοι συνεχίζουν να στάζουν χολή, αρνούμενοι να δουν την πραγματικότητα και να προσκυνήσουν τον Αλέξη, όπως κάνει σύσσωμη η διεθνής κοινότητα, ακόμη και η Ακαδημία της Σουηδίας (ή της Νορβηγίας, μπερδεύτηκα) , που θέλει να του απονείμει Νόμπελ Ειρήνης, Νόμπελ Οικονομικών, ακόμη και Όσκαρ υποκριτικής…

 
Εξάλλου, μια άλλη παράπλευρη θετική συνέπεια της εν λόγω αύξησης, είναι και η επιστροφή (κατά κοπάδια) των ξενιτεμένων νέων μας, που μόλις άκουσαν για τις γενναιόδωρες αυξήσεις σπεύδουν σε αεροδρόμια και σιδηροδρομικούς σταθμούς του εξωτερικού προκειμένου να επιστρέψουν στην πατρίδα τους, από την οποία τους έδιωξε ο γερμανοντυμένος Σαμαράς.
 

Μάλιστα, η RYANAIR έβαλε δεκάδες έκτακτες πτήσεις, ειδικά από τη Βρετανία, προκειμένου να μπορέσει να γίνει αυτή η μαζική επιστροφή των τεχνοκρατών και μορφωμένων νέων, που έδιωξαν οι νενέκοι της προηγούμενης κυβέρνησης.

 
Και μόλις ολοκληρωθούν οι αυξήσεις, θα πάμε και στον περίφημο νόμο για απαγόρευση των απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα, που είχε προαναγγείλει στη βουλή το 2013 η περήφανη βουλευτίνα του Σύριζα Δέσποινα Χαραλαμπίδου.

 
Τι είχε πει; 


Τα θυμάμαι verbatim, και γι’ αυτό την ψήφισα. Γι’ αυτό ψήφισα κομμουνισμό, άσχετα να τώρα έχουμε υπουργούς τις όψιμες κομμουνίστριες Παπακώστα και Κουντουρά, και όχι την πούρα λενινίστρια από τα γεννοφάσκια της Δέσποινα… Αλλά που θα πάει;
 

Είχε πει λοιπόν το Δεσποινάκι μας:


 

"Η Αριστερή κυβέρνηση με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ θα ακυρώσει τα μνημόνια, θα αμφισβητήσει το δημόσιο χρέος της χώρας με στόχο τη διαγραφή του χρέους, θα προχωρήσει σε εθνικοποίηση και δημόσιο έλεγχο του τραπεζικού συστήματος. Θα επανακτήσει τις ιδιωτικοποιημένες επιχειρήσεις προς όφελος του δημοσίου. Θα επαναφέρει τον κατώτατο μηνιαίο μισθό στα 751 Ευρώ. Θα μπουν φραγμοί για απολύσεις στο δημόσιο και απαγόρευση απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα".

 
Έτσι, μόλις καταφέρει ο Αλέξης να λύσει και το ακανθώδες ζήτημα της Δ. Θράκης, τότε θα γίνει και αυτό!

 
Εξάλλου, όπως μου λένε οι ανταποκριτές του ΟΡΘΟΓΡΑΦΟΥ στην Άγκυρα, ο Αλέξης έδωσε αυστηρή εντολή στον Ερντογάν, με ύφος που δεν σηκώνει αντιρρήσεις, να του φέρει αμέσως στυλό για να υπογράψει τα δέοντα (για τη Δ. Θράκη, που λέγαμε).

 
Λίγο πριν, αγκαλιά με τον ομόλογό του της Τουρκίας, είχαν απευθύνει μαζί θερμό χαιρετισμό στον σύντροφο Μαδούρο, που παλεύει με τα θηρία του ιμπεριαλισμού στο μετερίζι του σοσιαλισμού, στο μακρινό Καράκας, δεχόμενος επιθέσεις ακόμη και από την κακή ΕΕ της μαντάμας Μέρκελ.

 
Σε άλλα νέα, συνεχίζεται αταλάντευτα το χτίσιμο της νέας κεντροαριστεράς, κι αυτό φάνηκε χθες βράδυ στο ΤΙΤΑΝΙΑ, όπου σε βαρυσήμαντη ομιλία του διανοητή αγωνιστή Παπαδημούλη, έδωσαν το παρόν διάφοροι εξίσου διανοητές του σοσιαλιστικού χώρου, κυρίως πρώην πασόκοι (π.χ. Ραγκούσης, κ.ά.) προκειμένου να ακούσουν τον ομιλητή να κατακεραυνώνει το βρώμικο παλιό πολιτικό προσωπικό (κυρίως του Πασόκ) που μας έριξε στα βράχια, με τους Σπίρτζη, Κουρουπλή, Ξενογιαννακοπούλου, και άλλους γνήσιους αριστερούς να χειροκροτούν με ενθουσιασμό!

 
Παράλληλα, ξεκίνησαν και οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις των αγροτών, όπως κάθε χρόνο τέτοιες μέρες, από την εποχή του Παπαθεμελή, και πιο πριν, με το τσίπουρο και τη ρετσίνα να ρέουν γάργαρα, και τα εμψυχωτικά άσματα της Πάολας στα μεγάφωνα να δίνουν τον παλμό, μαζί με τα ψητά λουκάνικα, στα διάφορα μπλόκα με τα τραχτέρια ανά την Ελλάδα.

 
Μάλιστα, στο σκληροπυρηνικό μπλόκο της ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ, εκεί που εκτός από την αγανάκτηση αντιλαλούν και τα τρακτέρ, κάποιοι είδαν και την Μποφίλιου να δίνει το παρόν, παίζοντας μπαρμπούτι με μια παρέα συμπαθών κτηνοτρόφων, που Τρότσκι λένε και κλαίνε…

 
Θα συμμετείχαν, λένε οι αγρότες, και στα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία μας, αλλά...


 έκανε ψόφο εκείνες τις μέρες, είχε και γκαλά στο Power of Love, κάποιοι μάλιστα είχαν αποκλειστεί από τα χιόνια στο καζίνο της Γευγελής, και έτσι δεν κατέστη δυνατό.
 

Ίσως την επόμενη φορά, με αφορμή τα συλλαλητήρια που θα προκύψουν για την Τσαμουριά, την οποία ο Αλέξης έχει ψηλά στην ατζέντα του ως ζήτημα προς επίλυση… θα δείξει.
 

Τέλος, έφυγε ο αιλυναρράς Μπάνος από το υπουργείο Άμυνας, ανέλαβε ένας άκαπνος, και έτσι τώρα μάλλον δεν θα έχουμε ρίψεις στεφανιών στα Ίμια, από ύψος … 6.000 ποδιών, με αποτέλεσμα να ανακουφιστεί ο Τούρκος, που άκουγε «συγκαμένος» και έτρεμε σύγκορμος…

 

Αυτά, και σε άλλα με υγεία.

ΚΕΡΔΑΜΕ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: