"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΟΞΕΦΤΙΛΑΡΑΔΙΚΟ: Ελμερ Φαντ


Στο Κινάλ συννέφιασε και στο Ποτάμι βρέχει, άλλος αγάπη έχασε κι άλλος αγάπη έχει. Από την δυσάρεστη θέση στην οποία ευρίσκομαι, μόνον τους Ανέλ διακρίνω να κρατάνε  ομπρέλα και τα μπόσικα σε στιβαρές κοινοβουλευτικές πλειοψηφίες, αχαχούχα. Στην αναμπουμπούλα απάνω, να σου κι η ΧΑ που άδραξε την ευκαιρία να ανασυσταθεί: το σεβαστόν προεδρείον επικυρώνει την επανένταξη του βουλευτή κ. Βαρβαρούση... 


Στο Θεό σας κύριε Βούτση μου! Πώς το βαστάτε; Δεν τις σκυλοβαρεθήκατε αυτές τις τυπικούρες; Πάω στοίχημα ότι η μόνη διαδικασία που θα κλείσει τετραετία, θα είναι τελικά η Δίκη της ΧΑ.

 
Σε συνθήκες βιβλικού κατακλυσμού το πιο σωστό θα ήταν να κάνει κανείς την πάπια. Να μην επικαλείται φέρ' ειπείν θέματα αρχών γιατί υπάρχει κίνδυνος να εκτεθεί.  


Γι' αυτό τη θέλαμε την Απλή Αναλογική, την άδολη αυτή παιδίσκη; 


Για να ευεργετηθούν αλαφιασμένα μικροκόμματα που σκόρπισαν με την πρώτη μπαταριά που τους έριξε ο Ελμερ Φαντ; 


Τώρα που το σκέφτομαι, ολόιδιος: τσουπωτός, βραχύσωμος, τσαμπουκαλεμένος. Αν θέλετε τη γνώμη μου, πολύ καλά κάνει ο Τσίπρας που βαράει τη Δημοκρατία στο ψαχνό. Είναι μέχρι να πέσει η πρώτη βουρδουλιά. Μετά, λένε πως δεν καταλαβαίνεις Χριστό.  Μουδιάζεις ολόκληρος, αναισθητοποιείσαι, κι αρχίζουν οι παραισθήσεις. Σου φαίνεται ότι ο χαμός γίνεται για το Μακεδονικό ενώ στην πραγματικότητα γίνεται για την επαναχάραξη του κοινοβουλευτικού τοπίου


Ξέρετε πόσα κόμματα λειτουργούσαν νομίμως στη Σοβιετική Ενωση; 


 Να μη σας πω καλύτερα. Κάθε νοματαίος και κόμμα. 


Να σας τους γνωρίσω: από 'δω οι χρήσιμοι ηλίθιοι, και πιο δίπλα οι βολικοί μουλωχτοί και οι εκ πεποιθήσεως ρουφ...(γκάρντεν). Ακολουθούν τα συνήθη κομματόσκυλα, τα πρόθυμα γατάκια, τα άεργα ακάρεα κομματικών γραφείων και το μικρό φιδάκι ο Διαμαντής. 


Ολοι αυτοί τι μας κάνουν; 


Μα την μεγάλη κεντροαριστερή κολυμβήθρα για την οποία προαλείφεται  ο Τσίπρας και το πνεύμα του εν είδει περιστεράς! 


Εκεί μέσα...

 θα αναβαπτιστεί και από εκεί μέσα θα βγει μια μέρα αγνώριστος, ίδιος απαράλλαχτος ο Αθανάσιος Διάκος.  


Πόσα χρόνια χρειάστηκε να αντέξει ο σταλινισμός  ώσπου να παραδώσει τελικά σε έναν καγκεμπίτη;

Δεν υπάρχουν σχόλια: