"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΑΝΕΛέητο ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΤΙΚΟ ΞΕΠΟΥΛΗΤΑΡΑΔΙΚΟ: Το συλλαλητήριο προκαλεί τρικυμία εν κρανίω στο αριστερό το μαγαζί

Η διαρροή εγγράφου με το οποίο η Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου φέρεται να ζητά από όλες τις υφιστάμενές της υπηρεσίες ακριβή αναφορά, με κάθε τρόπο, σχετικά με τον αριθμό των ατόμων που θα ταξιδεύσουν στην Αθήνα, μετά από την ανοικτή πρόσκληση δημοτικής παράταξης του νησιού, προκειμένου να συμμετάσχουν στο πανεθνικό συλλαλητήριο ενάντια στη Συμφωνία των Πρεσπών, προκάλεσε αλγεινές εντυπώσεις στους πολίτες της χώρας. Είναι δυνατόν η Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου να πράξει αυτόνομα, χωρίς να έχει λάβει εντολή μέσω διαβαθμισμένου εγγράφου από την Αστυνομική Διεύθυνση Β. Αιγαίου, οι επικεφαλής της οποίας απλά τις εντολές του Αρχηγείου της Αστυνομίας εκτελούν και εκείνο... εκείνες των δύο "κυριών" του υπουργείου Δημόσιας Τάξης... 


Μάλλον "τρικυμία εν κρανίω" πρέπει να είναι η διάγνωση...

 
Και ενώ η αντίστροφη μέτρηση για το μεγάλο πανεθνικό συλλαλητήριο της Αθήνας, σχετικά με την "προδοτική" Συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ στις Πρέσπες έχει ήδη ξεκινήσει, όπου περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι θα δώσουν το βροντερό "παρών", στο Μαξίμου έκδηλος είναι ο πανικός της πολύ πιθανής μεταμόρφωσής του σε τεράστια αντικυβερνητική διαδήλωση που θα τους κάνει να σκεφθούν σοβαρά να τα παρατήσουν και ν' αρχίσουν να τρέχουν... Μετά από τις πρόσφατες εσκεμμένες αδεξιότητες στις ομιχλώδεις διαπραγματεύσεις, ήρθαν και οι θρασύτατες δηλώσεις νέων και παλαιών στελεχών της "κουτσής" κυβέρνησης,  που ρίχνουν "λάδι στη φωτιά".

 
Τώρα... οι υποσχέσεις μεθ' υποκλίσεως, που έδωσε ο Τσίπρας στη Μέρκελ, προκειμένου να μείνει λίγο ακόμα πρωθυπουργός, πρέπει πάση θυσία να κρατηθούν και να ξεχάσει όλες τις... κακές κουβέντες περί Γερμανοτσολιάδων που είχε εκστομίσει στο παρελθόν, αφού καλείται να ξεπεράσει ακόμα και τον συγκεκριμένο όρο!

 
Από την άλλη, όμως, ο Τσίπρας και οι γύρω απ' αυτόν πιστοί στο καταφύγιό του στο Μαξίμου -την άτυπη Καγκελαρία κατά τα γερμανικά πρότυπα που ιδιαίτερα τον γοήτευσαν- αντιμετωπίζουν με ιδιαίτερη σοβαρότητα το συλλαλητήριο των Αθηνών! Αν ο κόσμος στην Αθήνα είναι ίσος σε αριθμό ή περισσότερος από εκείνον της Θεσσαλονίκης, τότε όλη αυτή η "ιστορία" θα πάρει τη μορφή "πολιτικής αυτοκτονίας" για την "Κυβέρνηση-Κουρελού" του Αλέξη Τσίπρα και τον ίδιο. Γνωρίζουν και δεν μπορούν να εμποδίσουν πως "παρών" στο Πανεθνικό Συλλαλητήριο αναμένεται να βροντοφωνάξουν και εκπροσώποι της Εκκλησίας, μετά την τελευταία απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου στην οποία δόθηκε το ελεύθερο σε όσους ιεράρχες θέλουν να συμμετάσχουν. Ο Αρχιεπίσκοπος, παρόλο που προσπάθησε να αποτρέψει ένα τέτοιο ενδεχόμενο, τελικά δεν τα κατάφερε. Απέτυχε, και οι ιερωμένοι θα πουν την άποψή τους στην κυβέρνηση!

 
Οι ειδικοί στρατηγικοί αναλυτές και παιδικοί φίλοι του πρωθυπουργού στο Μαξίμου γνωρίζουν πως στην  Αθήνα ο κόσμος δεν θα διαδηλώσει βέβαια μόνο για το ξεπούλημα της Μακεδονίας. Οι κινητοποιήσεις αυτές θα έχουν έντονο αντικυβερνητικό χαρακτήρα και, εφόσον η κυβέρνηση επιμείνει στη στάση της για το Μακεδονικό, και απ’ ό,τι φαίνεται θα επιμείνει, τα συλλαλητήρια θα αποκτήσουν κινηματική και ανατρεπτική διάσταση, με απρόβλεπτες συνέπειες για τους κυβερνώντες και τους εμπνευστές της ανείπωτης αυτής προδοτικής πρακτικής, εις βάρος του ελληνικού κράτους, του ελληνικού έθνους και των Ελλήνων.

 
Ο Τσίπρας και η παρέα του έπαιξαν τα κεφάλια τους στη ρουλέτα και έχασαν... Ενώ σχεδίαζε να κάνει ρουά ματ στην αξιωματική αντιπολίτευση, ανοίγοντας γρήγορα τα χαρτιά του στην κοινωνία και αναλύοντας τις ιδεοληψίες του κόμματός του, εντούτοις την "πάτησε" διότι έρχεται αντιμέτωπος με ένα Ογκώδες Λαϊκό Κίνημα, που γιγαντώνεται μέρα με τη μέρα, εξαιτίας του Μακεδονικού, το οποίο έχει έντονα ανατρεπτικό, για την Κυβέρνηση-Κουρελού της οποίας ηγείται, χαρακτήρα. Η συζήτηση για το Μακεδονικό όχι μόνο δεν δημιουργεί θέμα στη Νέα Δημοκρατία και τον Πρόεδρό της, αλλά ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα έχει: Γίνεται μπούμερανγκ για τον Αλέξη Τσίπρα, κατεβάζει τον κόσμο στους δρόμους και αυξάνει τις πιθανότητες η κυβέρνηση αυτή να δραπετεύσει νύχτα!


Οι πρόθυμοι, βέβαια, για όλα... ΑΝΕΛίτες, με τον αρχηγό τους σε πλήρη μαρασμό, αντιμετωπίζουν σκληρά και σοβαρά υπαρξιακά προβλήματα! Θέλουν μεν να ξαναγκαλιάσουν τον Τσίπρα, αλλά από την άλλη δεν μπορούν! Αν κάνουν το λάθος και υπαναχωρήσουν από τη θέση τους για το Μακεδονικό, τότε τα ονόματά τους θα σβηστούν από τον πολιτικό χάρτη... και όχι μόνο.


Αυτό που θα συμβεί σήμερα στο Σύνταγμα θα είναι μοναδικό:  



Ο κόσμος που θα συγκεντρωθεί θα είναι υπερπολλαπλάσιος σε σχέση με τη Θεσσαλονίκη και θα ξεπερνά κατά πολύ το ένα εκατομμύριο! Εν κατακλείδι: Θα είμαστε όλοι εκεί για να προασπίσουμε την ελληνικότητα της Μακεδονίας!

 
Γιατί δηλαδή οι αριστεριστές της κυβέρνησης πρέπει να βιάζονται τόσο πολύ για την επίλυση του ονοματολογικού, μέσω παραχάραξης της Ιστορίας, την ώρα που η γειτονική χώρα  περιγράφει στο σύνταγμά της τη "μεγάλη Μακεδονία";

Τη Μεκεδονία, κύριε Τσίπρα, δεν υπάρχει περίπτωση να σας επιτρέψουμε να τη βιάσετε, από κοινού με βορεινούς συντρόφους σας!  


"Μη διανοηθείτε να συνεχίσετε", θα είναι το μήνυμα του συλλαλητηρίου που τόσο τρέμετε...



Δεν υπάρχουν σχόλια: